Glow Eindhoven

Afgelopen jaar tussen 5 en 12 November was weer het jaarlijkse licht en design kunstweek in het centrum van Eindhoven. Volgens de website van Glow waren er dit jaar 360.000 bezoekers. Ik ben ook geweest de eerste keer met Christiaan en Loebes, maar dat was niet zo’n succes. En een tweede keer met een vriend van me. Maar toen was Christiaan helaas ziek. Ik heb genoten. En ben nu al weer benieuwd naar waar ze volgend jaar mee komen. Ook heb ik gepoogd wat foto’s te maken alleen zonder statief, een lens die er eigenlijk niet voor geschikt is en een camera die je niet gewend bent viel dat nog niet mee. Maar heb m’n best gedaan! Verder wil ik er bij vermelden dat ik niet van alles een foto heb gemaakt.

Cupola

Wij zijn begonnen bij het Centraal station daar werden we opgewacht dooreen koepel van licht. Ik vond het zoooo mooi. Alleen moest je niet te lang naar boven kijken want dan werd je helemaal draaierig…

Charm on Speed

Daarna zijn wij doorgelopen naar de Catharina Kerk. Waar ik het erg lastig vond om foto’s te maken want je had maar een klein stuk om te lopen want er lag pal voor de kerk een bouwput. Goed gepland? Niet echt ik had dat even eerder of na GLOW gedaan.

Lichtschilderij

Vanaf daar zijn we doorgelopen naar het stadhuis. Dat was erg kleurrijk. Ik vond het erg intrigerend om naar te kijken. Want het veranderde steeds.

Burning Van Abbemuseum

Een paar meter verder heb je het van Abbemuseum en dat hadden ze speciaal voor GLOW maar in de fik gezet. Erg gaaf gedaan!

Interstices in a synaptic space

Vanaf het van Abbemuseum loop je door een steegje/pleintje richting Stratumseind. In het steegje/pleintje wordt met een al bestaand kunstwerk op een gebouw gewerkt. Het draait, maakt rare kronkels en verbuigt. Ook hier werd ik weer helemaal door geïntrigeerd.

Volume

Toen ik hier bij aankwam was het echt megadruk. Dus ik ben niet zelf in de rij gaan staan. Maar het licht en geluid reageert dus op de mensen die rondlopen.

Fireflies

Hier werd het een beetje sprookjesachtig, lampjes waarvan je je kunt inbeelden dat het elfjes waren en mist die het mysterieuze nog eens moest benadrukken. Erg leuk alleen ontzettend (vond ik dan) lastig om op camera vast te leggen.

Tunnel of Love

Dit was echt grappig. Ik begon er bijna van te spacen. Toch jammer dat er hier en daar al hartjes waren weg gejat en dat sommige al half los hingen.

Schoonheid van stagnatie

Deze veranderde eens in de zoveel tijd van ontwerp en kleur. Want toen we aankwamen was hij met veel grijs. maar hij veranderde daarna naar veel kleur. Erg vrolijk! En ze hebben de boom ook meteen een leuke make-over gegeven. Zie jij hem nog staan? Hij is wel heel goed beschut.

Ook heb ik nog een leuke faal begaan.maar ik vond hem wel leuk.