Er is er een jarig hoera hoera!

Vandaag is onze Loebes 1 jaar oud geworden. Over 3 weken heb ik hem voor het eerst gezien en over 8 weken hebben wij hem een jaar in huis.  Afgelopen jaar zijn we met hem echt door dalen en bergen gegaan. Het heeft heel lang geduurt voor hij gewend was dat hij snachts alleen was. Minstens een maand heeft hij ons wakker gejnakt en geblaft. En dat gaat echt door  merg en been en is heel maar dan ook heel zielig. Uiteindelijk had ik de oplossing gevonden. Een tikkende klok naast zijn bench. Dat stelde hem schijnbaar gerust. Verder was hij in het begin nogal schuw. Als wij aan de ene kant zaten ging hij het liefst zo ver mogelijk mogelijk van ons vandaan zitten. Er zielig. Maar met rustig opbouwen kwam hij opeens van het een op de andere moment wel bij ons zitten. En nu denkt hij nog steeds dat hij een schoothondje is met zijn nu al 31,5 kilo. In dit jaar is Loebes opgegroeid tot een lieve speelse aanhankelijke hond. Nu hij volop in de puberteit zit is het af en toe weer even afzien, maar ook dat gaat over. En de gekke capriolen die hij uithaalt om te proberen te laten zien dat hij de baas is zijn soms best amusant. Al is hij nog steeds de baas niet en zal hij dat nooit worden ook. Want daar wordt het leven niet prettiger op.

Zometeen eens naar de dierenwinkel gaan en een lekker bot en speeltje voor hem kopen. Ik vraag me weleens af of zo’n hond nou doorheeft dat hij jarig is.. waarschijnlijk niet maar agh dan denken wij er wel voor hem om.

HIEPERDEPIEP! HOERA! HOERA! HOERA!!!!!