Sinterklaas snoepgoed veel te vroeg in de winkels

Het is net een paar dagen September en de supermarkt ligt alweer vol met Sinterklaas snoepgoed. Dat is echt veel te vroeg. Het is gewoon erg jammer, want het lijkt gewoon wel alsof het ieder jaar een week of 2 vroeger komt. Wat is het over een paar jaar dat we in April al pepernoten kunnen kopen  bij de super? Het is erg jammer dat de marketing zo’n misbruik maakt van zo’n feest. Het is toch juist de charme van Sinterklaas dat er in November gevulde speculaas, pepernoten, kruidnoten en poppetjes van marsepein te koop zijn. Als we dat zoveel vroeger verkopen dan is het toch op een gegeven moment niet speciaal meer? En het volgende moment is dat er tegen het einde van Sinterklaas niks meer te krijgen is. Ik moet steeds vaker de chocoladeletters met de juiste letters inslaan omdat ik er anders niet meer aan kan komen. Erg jammer is het. En ik vind dat we dit hollandse feest wat zo bij ons hoort een beetje in zijn waarde moeten laten en niet compleet moeten uitmelken.