goedemorgen, goedemiddag en goedenavond

Ik heb de nijging om tegen iedereen die ik passeer op straat hoi, goedemorgen (middag, avond) te zeggen. Maar heel vaak blijven mensen met een strak chagrijnig gezicht doorlopen en kijken niet op of om. Persoonlijk vind ik dat irritant, want wat is er mis met een vriendelijke begroeting. Is het tegenwoordig al zover dat we elkaar niet eens meer een goedendag kunnen wensen?

Vandaag liet ik de hond uit. Er passeert een man ik zeg vriendelijk “Hoi” man zegt niks en loopt stug door. Loebes liep op dat moment een stukje achter mij.  Nu loopt die man naar Loebes toe begint hem te aaien en zegt “Ben jij lekker aan het wandelen” geeft hem nog een aai over zijn bol en loopt door. Ik wist op dat moment eigenlijk niet echt wat ik er van moest denken. Want ik krijg geen begroeting terug, maar mijn hond wordt uitgebreid begroet. Sta ik dan lager in rang dan mijn hond voor die man?

Ik vind het erg jammer, je hoeft niet uitgebreid te groeten een hoi is voldoende, zelfs een knikje met het hoofd is oké. Maar straal negeren vind ik eigenlijk gewoon een beetje asociaal. Of ben ik nou vreemd dat ik iedereen begroet. In het dorp waar ik vandaag komt doen ze niet anders. Of is dat nou juist het verschil van dorp en stads mentaliteit?