Social media

Social media is niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. Mensen delen alles via de diverse platforms die het internet ons bied. Door een snelle klik op je telefoon kun je alle mensen op je Twitter, Hyves of Facebook laten weten waar je je broodje kaas haalt, en later ook nog waar je hem opeet. Via handige plugins kun je ook nog pressies je lengte- en breedtegraad bepalen en weten ze je helemaal zo te vinden.

Het leuke is dat je er een echte hype in kan zien. De social media sites wisselen nogal eens aan populariteit. Het lijkt een beetje op de basisschool. Het populairste meisje van de klas droeg zo’n foute Adidas broek met van die knopen. En de volgende dag had de hele klas hem aan. Zei het populairste meisje van de klas dat hij helemaal uit is. Zag je die broeken nooit meer terug. Ik denk dat dat best wel te vergelijken is. Want het zijn de bekende tv of muziek persoonlijkheden die de kar voorttrekken. Als die nu weer allemaal op een andere site hun bezigheden gaan posten dan zit morgen half Nederland,Europa of  de wereld ook op die site.

In ongeveer 10 jaar tijd heb ik een Cu2, Sugababes, Myspace, Partyflock, Netlog, Hyves, Facebook, en Twitter account gehad. Dat is als ik erover terug denk echt enorm veel. Over de meeste platforms hoor je nu ook niet zo heel veel meer. Dus ook dat is weer een bewijs dat het echt hypes zijn, waar we allemaal lekker vrolijk aan mee doen. Momenteel heb ik zelf alleen nog een Twitter, facebook en Hyves account. Twitter vind ik geweldig voor de snelle kleine weetjes, Facebook vooral met het stappen om foto’s op te zetten , vrienden te taggen en voor vrienden uit het buitenland. Hyves heb ik omdat er vaak foto’s opgezet worden van feestjes waar ik heen ga. Zo zie je maar, ook ik doe vrolijk mee met de rest!