Severus Snape

Ieder meisje heeft wel een acteur, personage uit een film of boek waar ze hun hele jeugd over zwijmelen. Ik had dat ook en bij mij was dat Severus Snape uit Harry Potter. Vraag me niet wat ik in hem ziet. maar hij maakte het er naar dat ik zwijmelend de bioscoop verliet na de eerste Harry Potter film. En dat is vanaf toen eigenlijk altijd zo gebleven. Het kan er mee te maken hebben dat hij gespeeld wordt door mijn favoriete acteur Alan Rickman, waar ik hier ook iets over schreef. Maar het zou ook zijn donkere uiterlijk, sarcasme of zijn overkomen van “gevaarlijke” man kunnen zijn.

Omdat waarschijnlijk nog niet iedereen de laatste film of boek heeft gelezen ga ik nog niet heel het verhaal over hem neerzetten. want dat zou jammer zijn als ik perongeluk wat verklap.

Wel valt het mij op dat er met mij nog heel veel andere mensen hem heel interessant vinden. Ik vind dan ook dat J.K. Rowling (de schrijfster van de Harry Potter boeken) zijn personage goed in elkaar heeft heeft gezet. Iedere keer kreeg zijn personage steeds een andere wending van is hij nou “The good guy” of “The bad guy” Het blijft tot het laatst spannend. En als je wilt weten wat hij nou eigenlijk is, dan zul je toch zelf het boek moeten lezen, of de film moeten bekijken.