Lezen

Ik houd enorm van lezen daarom besloot ik om daar ook een stukje over te schrijven. Lezen doe ik eigenlijk al van kleins af aan. Vanaf het moment dat ik het begon te leren verslinde ik het ene boek na het andere. Uiteindelijk toen ik op de middelbare school zat vond ik bij de plaatselijke bibliotheek niks meer wat me interesseerde. Er waren nog wel boeken maar die lagen niet in mijn smaak. En de rest had ik al gelezen. Iedere avond lees ik minstens een paar hoofdstukken. Niks zo lekker als in slaap vallen met het verhaal nog in je hoofd.  Momenteel lees ik gemiddeld zo’n 3 boeken per week. Momenteel leen ik nog boeken van vrienden/familie, of koop ik ze zelf. Maar binnenkort ga ik toch maar weer lenen bij de stadsbibliotheek van Eindhoven (daar zullen ze vast meer hebben dan bij onze dorps bibliotheek) Want boeken zijn best wel kostbaar. En in het tempo dat ik ze erdoorheen jaag is het eigenlijk niet op te brengen. Veel mensen verkopen ze weer als ze ze gelezen hebben. Maar ik kan dat niet en wil ze eigenlijk altijd bewaren.

Natuurlijk heb ik ook een paar favoriete, mijn meest favoriete boek of boeken moet ik eigenlijk zeggen zijn de Harry Potter boeken van J.K. Rowling. Sommige heb ik zelfs helemaal kapot gelezen. Die zijn dus nodig aan vervanging toe.  Maar over mijn verslaving aan Harry Potter zal ik verder uitweiden in een ander bericht.

Ook het boek 1953 van Rik Launspach over de watersnoodramp heeft bij mij een diepe indruk achtergelaten. Toen ik dat boek aan het lezen was heb ik het in een adem uitgelezen zo spannend vond ik het, maar ook zo triest. Laten we hopen dat ons nooit meer zo iets overkomt.

Voordat we naar Texel gingen heb ik de Omnibus van Vonne van der Meer gelezen met daarin Eilandgasten, De avondboot en het “Laatste seizoen” Ik vond dat wel toepasselijk ook al spelen de verhalen zich eigenlijk af in een vakantiehuis op Vlieland. De 3 boeken bevatten allemaal kleine verhaaltjes. Ieder verhaaltje gaat over een andere gast of gasten van het vakantiehuis Duinroos, het gastenboek speelt hierin een hele grote rol. Sommige verhalen maken echt een indruk op je, En sommige andere zijn gewoon erg vermakelijk. Dit boek is echt een aanrader.

Verder vind ik de boeken van Cathy Kelly en Santa Montefiore ook erg leuk. Het zijn wel echte vrouwenboeken, maar ook daar kan ik wel van genieten.

Momenteel ben ik bezig met het boek “Ik heb je nooit een rozentuin beloofd” van Hannah Green, Dit boek gaat over een schizofreen meisje wat in een psychiatrische instelling beland, en daar probeert haar ziekte te overwinnen. Dit boek is geschreven als een Semi Biografische roman. Momenteel slurpt het verhaal me iedere keer weer helemaal op. En het is ook erg indrukwekkend om te lezen wat er nou eigenlijk allemaal door zo iemand heen gaat, of wat er nou eigenlijk juist niet door heen gaat. Ik vind dit boek in ieder geval een echte aanrader.