vervolg op groene vingers!

Een tijdje geleden schreef ik al dat we iets aan de tuin wilde gaan doen. Ondertussen zijn we daar ook aan begonnen. Er is een gedeelte bestrating bij gekomen, de tuin is ge-egaliseert  en er is een gigantische klimop verwijdert.

We zijn er wel een paar dagen mee bezig geweest. Want eerst hebben we het terras aangelegd dat was al een volle dag. Dat hebben Christiaan, zijn vader en ik gedaan. We wouden perse dezelfde stenen gebruiken als op de rest van het terras ook al lagen. Maar dat zijn hele dikke zware zeshoekige steentjes. Niet helemaal ideaal spul om mee te bestraten als je dat niet zo vaak doet.

De volgende dag zijn we begonnen met de klimop verwijderen want die had zeker de afgelopen 3 jaar geen snoeischaar gezien. We hebben hem nu tot ongeveer 10 cm. afgesnoeid. Dus eigenlijk alleen een stukje van de stam staat nog maar. maar dat groeit vanzelf wel terug. De andere hebben we helemaal verwijdert. Want die stond daar gewoon niet handig. Alleen de klimop naar de stort toe brengen was al een hele klus, want wij hadden er niet aan gedacht om een aanhangwagen te regelen dus moesten we hem in de auto proppen. Wat ik niet zo heel erg fijn vond want had al waanbeelden voor me van spinnen die rond kropen in de auto.. Brr de rillingen kreeg ik er van.

Toen we de klimop rigoureus verwijderd hadden moesten er nog meer planten verwijderd worden. namelijk heel veel onkruid! In de tijd dat wij veel op vakantie waren of geen tijd hadden had het hier echt een oerwoud gevormd in de achtertuin namelijk. Ook dat was bij elkaar nog een hele container vol. Chris heeft me zelfs een paar keer op moeten tillen in de container zodat ik het even kon aanstampen. Toen we dat hadden gedaan was er eigenlijk nog één zware klus te doen en dat was de grond egaliseren. De vorige bewoners of die daarvoor, of daarvoor? (we kunnen het niet terug zien want er is gewoon jaren geen onderhoud aan die tuin geweest) hadden de tuin opgehoogd en er  verhoogde borders in gemaakt. Dat kan heel leuk zijn als je een hele ruime tuin hebt. maar deze tuin is aardig, maar niet heel erg groot. Dus het oogde allemaal wat benauwd en klein. Nu is alles vlak en ligt er achter de schuur een hele grote berg met zwart zand. Dus wie nog zwart zand wil hebben. Kom het gerust even ophalen dat is geen probleem.Na een hele dag zand afgraven is de tuin vlak. het oogt ruimer, en het ziet er vele malen verzorgder uit.

De volgende stap is gras zaaien en plantjes planten. Binnenkort maar eens langst het tuincentrum om leuke groenblijvers en bloeiers te bekijken en kijken wat het beste bij ons in de tuin past.

Meer foto’s als je het bericht opent.