Mijn favoriete acteur, Alan Rickman!

Ik was vandaag weer een film aan het kijken waar Alan Rickman in speelt en het leek mij een leuk idee om eens een stukje over hem te schrijven omdat ik nu toch zeker wel al 10 jaar fan van hem ben. Voor Harry Potter had ik hem al eens gezien in Sense and Sensibility.. Daar was ik al onder de indruk van hem, en na Harry Potter was ik helemaal fan van hem door zijn vertolking van de rol van Severus Snape de leraar toverdranken. Alan heeft een heel scala aan rollen gespeeld. Van hele aparte films zoals Perfume tot razend populaire als Die hard, Harry Potter en Robin Hood. Verder heeft hij ook vaak een stem ingesproken bij films. Wat natuurlijk niet gek is, want hij heeft echt een unieke stem! Ook heeft hij nog in enkele musicals en toneelstukken gestaan en heeft hij geschreven en geregisseerd.. Hij doet dus zowel alles op het gebied van acteren en films. Momenteel is het filmen van Harry Potter and the deathly Hallows part 2 klaar en zijn ze begonnen aan het filmen van de film Gambing.. ik ben erg benieuwd.

Verder heb ik natuurlijk wel zo mijn favoriete films van Alan Rickman en dat zijn niet perse in deze volgorde,

Snow Cake
Sense and Sensibility
Dogma
Harry Potter reeks