Parijs 8 t/m 11 Augustus 2013 – Dag 2

De wekker ging weer vroeg want ze ontbijten best vroeg in het hotel. Lichtelijk gebroken komen we uit bed. Want we waren nog niet helemaal gewend aan elkaar in een kamer en aan de bedden.

Beneden krijgen we ontbijt en dat beviel ons heel goed. Stokbrood, croissant, chocoladebroodje en veel keuze van beleg. Dat lusten wij wel.

Na het ontbijt even snel aankleden opmaken.. naja snel.. we blijven vrouwen natuurlijk. Vandaag zouden we veel gaan bekijken hadden we onszelf beloofd. Als eerste stond de Notre Dame op het programma. Vooral L. was hier erg benieuwd naar. Gewapend met camera en camcorder gingen we op pad. De Notre Dame was snel gevonden. Wat jammer  dat ze een soort podium  ervoor hebben neergezet. Daardoor krijg je hem nooit helemaal op de foto.

Die kerk is groot! Je moest best dichtbij staan om hem er helemaal op te kunnen zetten in verband met dat podium. En dat lukte met de 18mm lens eigenlijk maar net. Of voor het goed eigenlijk net niet.

We zijn naar de achterkant gelopen en hebben daar ook nog wat foto’s gemaakt en ook de camcorder kwam weer goed van pas. Vanaf de Notre Dame zijn wij een stuk langs de Seine gaan lopen.

Onderweg kwamen we opeens brug de l’Archevêché tegen. Dat is een brug waar verliefde stelletjes een slotje aanhangen met de datum en hun namen. Echt heel die brug hangt  ram en ramvol. Erg leuk om te zien. Linda en ik wouden eigenlijk ook nog een slotje ophangen, we zijn dan wel geen stelletje maar gewoon op de vriendschap dan maar. Helaas waren we een slotje vergeten mee te nemen en vonden we die goedkope slotjes die je daar kunt kopen een beetje mweh.

Vanuit daar zijn we doorgelopen naar het Louvre, Dat is een groot gebouw.. En we zijn niet eens binnen geweest. We hebben een foto gemaakt van de glazen pyramides.

Wel dachten we ook het Arc de Triomphe gevonden te hebben. Maar wij zijn ergens diep van binnen ontzettend blond want dat was natuurlijk niet het Arc de Triomphe. Ergens vond ik het ook al vreemd. Had het groter verwacht en vooral waar is die oh zo drukke rotonde dan waar mensen het altijd over hadden. Wat we uiteindelijk hadden gevonden was het Arc de Triomphe du Carrousel. Goed he het lijkt erop.

Bij het Louvre hebben we nog een stuk door het park gelopen om daarna de metro te pakken naar de Champs-Élysées. Die konden we mooi een stukje aflopen om naar de echte Arc de Triomphe te gaan.

De Arc de Triomphe zie je vanuit de verte al staan en ja die is inderdaad wel wat groter dan de Arc de Triomphe du Carrousel.

De rotonde is druk en ik probeer wat foto’s te maken zonder verkeer erop. Dat is zwaar gelukt. Nu nog een paar met verkeerd dat is niet zo moeilijk want dat rijd daar genoeg. We twijfelen even om de rotonde over te steken maar we vinden het allemaal maar een beetje link. Schijnbaar ligt er ook nog ergens een tunnel ofzo. Maar die hebben wij niet gezien. Wat de Arc de Triomphe betreft zijn wij schijnbaar niet de grootste lichten.

Na een tijdje op een bankje te hebben gezeten een beetje mensjes kijken en de Arc de Triomphe bekeken te hebben pakken we de metro terug naar ons hotel. Want we willen nog even onze spullen naar de kamer gaan brengen voor we gaan eten in de wijk quartier latin.

De wijk quartier latin is nog best een eindje met de metro vanaf ons hotel. Maar dat m aakt niet uit. Als we uit het metro station komen zien we dat we weer in de buurt zijn van de Notre Dame en zien we leuke verlichte bruggetjes van de Seine. Natuurlijk op dat moment geen camera bij me maar besluit in mijn hoofd al nog wel een avond terug te willen om een foto te maken.

L. ontdekt al snel een kunstenaar die met spuitbussen kunstwerkjes van watervallen en zonsondergangen maakt. Na een tijdje te hebben gekeken besluiten we eerst even verder te kijken, te eten en daarna te kijken of er iets voor haar tussenzit. Onderweg komen we inderdaad nog meer van die kunstenaars tegen en nog meer kunstenaars die van alles en nog wat maken. L. besluit nog niks te kopen maar er nog even over na te denken dus gaan we eerst even eten.

Eten bleek inderdaad niet duur te zijn voor vijftien euro hadden we per persoon een voor, hoofd en nagerecht. We warne erg benieuwd wat we dan precies zouden krijgen. Het eten bleek best nog wel lekker te zijn en voor vijftien euro mochten we zeker niet klagen. Wel duurde het even voor ze begrepen dat ik ze geen twintig euro fooi wou geven maar dat ik toch echt mijn wisselgeld wou.. Fooi is prima, maar dan bepaal ik nog altijd zelf hoeveel.

Toen zijn we maar eens verder de straat in gelopen en ontdekte allerlei winkeltjes. Voornamelijk souvernirwinkeltjes. Maar ook die hadden we nog niet.

Na een beetje rondgesnuffeld te hebben lopen we een vrij grote souvenirwinkel in.  Al snel valt ons oog op hele leuke, ontzettend foute, schattige boxershorts. Kijk het ideale cadeautje voor onze vriendjes al gevonden. (Iedere keer als ik vriendjes schrijf moet ik lachen gezien ze beide bijna twee meter lang zijn) we nemen allebij dezelfde met roze hartjes en eiffeltorentjes erop. Ja dat gaan ze vast leuk vinden.. Wij hebben er in ieder geval alvast hard om moeten lachen.

Na nog even te hebben staan genieten op een brug bij de Seine besluiten we maar om weer naar het hotel te gaan. Het wordt al laat en zo fijn lijkt het ons laat in de avond niet in de metro.

Na nog een borreltje te hebben gedaan gaan we weer lekker naar bed want het was een leuke maar vermoeiende dag.