Parijs 8 t/m 11 Augustus 2013 – Dag 1

Op donderdag 8 augustus vertrok ik met vriendin L. Naar Parijs toe. Met de trein eerst naar Rotterdam centraal om daar de Thalys naar Parijs te pakken.

De treinreis ging goed. Lekker rustig een beetje lezen, kletsen en de slappe lach hebben.

IMAG1563

Ik zat ondertussen al op tegen het moment dat we een metrokaartje voor meerdere dagen moesten kopen in Parijs bij Gare du Nord. We hadden al besloten dat ik het woord zou doen in Parijs. Maargoed gezien ik ook geen woord Frans heb gehad op school had ik mezelf een tijd terug een boekje “Frans, spreken en begrijpen”cadeau gedaan. Zo kon ik in Parijs toch met een zwaar Nederlands accent mijn icetea en metro kaartje bestellen. Want we weten allemaal dat die Fransozen niet zo heel handig zijn met andere talen.

Na de in mijn hoofd gestampte zinnetjes opgedreund te hebben bij de balie voor kaartjes konden wij heel blij constateren dat het gelukt was en dat we toch echt heel het weekend met de metro konden reizen.  Wij helemaal gelukkig onze metro opgezocht die ons met een overstap naar het hotel zou brengen. Of in ieder geval in de buurt van ons hotel.

Ja en daar sta je dan. Buiten in het zonnetje tussen de typische Parijse gebouwen met hun balkonnetjes. Waar is dat hotel van ons? Ik kijk op de kaart, kijk nog eens.. en nog eens.. En vraag me af waar we ergens op de kaart zijn.

Uiteindelijk het toch gevonden dus weer met goede moed verder richting ons hotel. Na eerst een tijd gelopen te hebben maar besloten eens naar de huisnummers te kijken. Oops verkeerde kant. Dus we draaien ons weer  om en bedenken ons dat we aan de andere kant van de straat moeten zijn. Na weer een stuk lopen was L. gelukkig wel wakker en vonden we ons hotel, aan de andere kant van de straat.

Helaas konden we nog niet in onze hotelkamer, maar we konden wel alvast onze spullen daar neerzetten. Toen zijn we maar lekker in het parkje voor ons hotel onze vriendjes en ouders gaan bellen. Een paar broodjes gingen er ondertussen ook wel in. Maar daarna  verveelde ik me al snel en ben toen L. gaan pesten met mijn videocamera waar ze meteen de rest van het weekend niet meer vanaf zou komen.

Al vrij snel konden we inchecken en dat hebben we dan ook maar meteen gedaan. Onze hotelkamer viel ons niet tegen. 2 bedden, een tv met alleen maar Franse zenders. Maar dat maakte niet uit daar hebben we ‘s avonds gewoon onze eigen verhalen op verzonnen, een badkamer met een bad en een douche en een wc die gelukkig niet in de badkamer zat.

De kamer beviel ons goed. Toen we uit het raampje keken zagen we dat we recht boven de plek zaten waar we net nog op de kaart stonden te kijken. Het metrostation ook gevonden en nog eens lekker dichtbij ook.

IMAG1565

Wij dachten nu gaat het beginnen, waar zullen we eerst eens naartoe gaan. Nou niets bleek minder waar want we kwamen er al snel achter dat L. haar portemonnee gestolen was.  Ja dat is mooi balen. Meteen de bank bellen, reisverzekering en er achter zien te komen waar het politiebureau is. Uiteraard wordt je bij de reisverzekering van het kastje naar de muur gestuurd, dus toen dat eenmaal geregeld was waren we alweer een flinke tijd verder. Heel fijn als je door de reisverzekering naar een nummer wordt doorverbonden wat de afwikkeling van zaken voor hun doet, maar dat bedrijf helemaal niks weet van een samenwerking met SNS bank. Zaakjes goed op orde daar….

Toen zijn we als een speer naar het politiebureau gegaan. En daar stond ik dan met mijn boekje, mijn tijd om te shinen in het vloeiend Frans. Nou vergeet het maar. Natuurlijk spraken ze bij de politie geen woord Engels. Ik probeerde het nog door zinnetjes aan te wijzen. Maar nee geen enkele medewerking hoefde we hier te verwachten. Godzijdank kwam er een andere agent binnen die ons met gebrekkig Engels probeerde te helpen. Na een hoop formulieren ingevuld te hebben konden we weer gaan. Ik was al lang blij dat we niet nog eens langs de ambassade hoefde.

Wij wouden onderhand weleens wat leuks gaan doen dus spullen in het hotel gelegd en op naar de Sacre-Coeur. Daar zaten we een paar straten vanaf namelijk. Oei dat waren veel trappen. Maar wel een leuke wandeling over de Montmartre, mooie uitzichtpunten en ons eerste zicht op de Eiffeltoren.

DSC_5537

De sfeer was erg gezellig in de straatjes en we hebben veel foto’s gemaakt van de uitzichten en de Sacre-Coeur. Uiteraard heb ik ook gefilmd omdat L. daar zo blij van wordt.

Toen was het toch echt wel tijd om iets te gaan eten. We moesten een beetje zuinig aan gaan doen vanwege het akkefietje van eerder die dag dus we besloten die avond niet uit eten te gaan maar een supermarkt te zoeken en daar iets lekkers te kopen. Na een tijdje zoeken naar een geschikt supermarktje hadden we lekkere toast, kruidenkaas, gerookte ham en een toetje gevonden. Dat viel niks tegen. En raad eens, ze hadden daar gewoon Strawberry Kiwi Fanta! Die is echt zo ontzettend lekker en heb ik voor het eerst op in Londen. In Nederland niet te krijgen. Heb zelfs Fanta al eens aangeschreven met de vraag of het ook naar Nederland komt. Maar helaas, zover ze dat nu konden zien ging dat niet gebeuren. Erg jammer hoor. Ik had me al voorgenomen er wat van mee naar huis te nemen. Een mooie plek om te gaan eten leek ons wel het parkje waar we eerder die dag ook al gezeten hadden.

Daarna zijn we maar lekker naar onze hotelkamer gegaan. Even douchen, drankje doen, chipje erbij, naar televisie kijken waar we niks van verstonden en daarna lekker slapen.