Dag 5 Reisje Schotland/Engeland 06-09-2012

Alweer vroeg wakker want we moesten nog een behoorlijk eindje rijden. Helaas nog steeds behoorlijk ziek maar goed we gaan door want vandaag is voor mij het hoogtepunt van de week. We gaan naar de Harry Potter studio’s! Terwijl wij de tenten aan het opruimen zijn komt er opeens een grote kudde schapen voorbij die gedreven werden door een border collie. Echt briljant om te zien hoe een zo’n hond een kudde van misschien wel honderd schapen bij elkaar houd. Achteraan de kudde liep de herder inclusief de stok. Helaas had ik op dat moment een camera bij de hand. Vind ik nog  steeds erg jammer.

Voor we naar de Harry Potter studio’s gaan, gaan we naar het station in Goathland wat als filmlocatie gebruikt is als station Zweinsveld. Het is stationnetje is al enkele honderden jaren oud. En dat is t zien het ademt nog gewoon die tijd uit.  Zoals trouwens heel het plaatsje Goathland doet. Voor meer informatie over het stationnetje Het is daarom ook niet gek dat Goathland vaak als filmlocatie gebruikt wordt. In de serie Heartbeat  heet het “Aidensfield”. Deze serie heeft van 1992 tot en met 2009 gelopen.

Op het moment  dat wij op het station waren kwam er een trein aan. Helaas was het een diesel locomotief met dezelfde coupe’s als de Harry Potter stoomtrein. Wij hoopte natuurlijk stiekem op een stoomtrein. Mooi om te zine was dat alles nog heel ouderswets ging. Tokens werden nog aan de machinist gegeven, een man deed nog handmatig de hekjes dicht bij overgangen en ze hadden allemaal nog hele ouderwetse officiele kleding aan.  Na een tijdje daar rond gelopen te hebben en foto’s gemaakt te hebben moesten we helaas weer verder.

Foto’s station Goathland (Station Zweinsveld)

Vanaf het stationnetje van Goathland gaan we door richting de Harry Potter studio’s en dat deden we via de tweede helft van dat aparte weggetje. Nu met daglicht zien we wat we gisteren niet zagen en daar horen ook de schapen bij. Dit is een weggetje waar ik eens rustig langs wil gaan lopen. Nog ene goede reden om zeker nog eens terug te gaan.

Foto’s van het weggetje

Ik was al maanden helemaal blij dat we naar de Harry Potter studio’s gaan. Echt het was fantastisch heb zoveel gezien en ook zoveel niet gezien en de tijd ging razendsnel voorbij. De tijd ging te snel voorbij. Ik had vanalles nog langer willen bekijken of beter willen zien maar we hadden er gewoon geen tijd voor. We zijn 4 uur binnen geweest en ik moet gewoon nog een keer. De volgende keer gaan we dus ook echt in de ochtend zodat we alle tijd hebben om rond te kunnen kijken. Ik ga een aparte post maken over de Harry Potter studio’s

Vanaf de Harry Potter studio’s gaan we naar ons hotel in Paddington Londen. Met de auto door Londen heen… dat gaat wat worden. En inderdaad dat ging wat worden we werden afgesneden waardoor een vrij essentiele afslag misten waardoor we weer heel de ring af moesten. We konden de parkeergarage niet vinden en toen we er eindelijk waren snapte de automaat onze Nederlandse creditcard niet. Na een hoop gedoe konden we eindelijk richting ons hotel. Ik was tegen die tijd meer dan beroerd. M’n energie was op, had flinke koorts, nog meer verkouden en heel mijn lijf deed pijn.

Na ingecheckt te hebben in ons hotel zijn we even snel wat gaan eten. Even snel nog wat dingen bezoeken van Londen zelf zat er voor mij niet meer in en de rest besloot daarop ook maar gewoon te gaan slapen. Wat natuurlijk heel erg lief was want dan hoefde ik niet alleen achter te blijven. Ik ben toen op bed neergevallen en het lampje is meteen uitgegaan. Dit is de laatste overnachting in Engeland. Morgen weer in mijn eigen bedje.. Jammer maar stiekem ook wel heel erg lekker.