Dag 4 Reisje Schotland/Engeland 05-09-2012

Na heerlijk geslapen te hebben maar te kort naar m’n zin er weer uit. Het is 6 uur en we gaan vandaag flink wat kilometers maken. Na de spullen weer opgeruimd te hebben rijden we langs Loch Ness naar onze volgende bestemming namelijk het Falkirk Wheel. Onderweg zien we het landschap veranderen, nu moet ik zeggen dat ik de omgeving van Loch Lomond en Ford William mooier vind dan bij Loch Ness. Maargoed het is allebei mooi, Op zijn eigen manier.

Na flink wat kilometertjes komen we aan bij het Falkirk Wheel.  Wat een ding zeg. Het Falkirk wheel is een grote scheepslift iets wat vriend F graag wou zien want die is nogal bootjes fanaat. Tussen de twee kanalen ligt een hoogte verschil van zo’n 35 meter. Maar boven varen de bootjes in de lift en die draait dan rond zodat ze beneden weer door kunnen varen. Erg ingenieus en leuk om te zien.  Wikipedia van het Falkirk Wheel voor meer informatie. Vanaf het hoogste punt kun je trouwens heel mooi de Highlands zien liggen.

Foto’s van het Falkirk Wheel

Dan moeten we weer heel veel Kilometers gaan rijden want we gaan nog naar Alnwick Castle onderweg kwamen we langst de kust van de Noordzee. Erg leuk om die eens van de andere kant te bekijken en zo konden we mooi even de benen strekken want het was een flink stuk rijden dit. Bij de grens moest ik natuurlijk nog even met de grenssteen van Engeland op de foto en omdat ik nog niet met het “welkom in Schotland” bord op de foto stond moest ik de snelweg oversteken. Gelukkig was het erg rustig en heb ik de foto.

Na een flinke tijd waarin ik mijn ID kaart ben kwijtgeweest en lichtelijk in paniek ben geraakt kwamen we bij Alnwick Castle aan. Alnwick castle is een van de locaties waarin ze beelden van Zweinstein hebben geschoten. Hier bij Alnwick Castle hebben ze de beelden van de eerste vliegles van Harry Potter geschoten. Erg leuk om te zien en je herkent het ook meteen. Bij Alnwick Castle is natuurlijk meer te zien er zijn veel dingen van het Engelse Koninklijk huis te zien. Maar dat is allemaal niet zo aan mij besteed. Na daar een flinke tijd rondgelopen en foto’s gemaakt te hebben gaan we weer verder op naar Goatland.. De plek waar het Zweinsveld station ligt maar ook onze overnachtingsplek.

foto’s Alnwick Castle

De weg naar Goathland ging goed. Maar wauw die weg naar Goatland toe wat een weg, wat een bochten en wat een…. schapen. Ze slapen op de weg,  lopen over de weg en je mag er 70 mijl in het pikke donker. Je ziet ze bijna niet.

Na een donker hobbelig zandweggetje ingereden te zijn komen we langs een hoop weilanden en uiteindelijk bij een huis.. Hier zou de camping moeten zijn en volgens de site hoefde we van te voren niet te reserveren na 1 keer aanbellen .. oh jeej er wordt niet open gedaan. Maar er zijn wel mensen binnen. We begonnen al bang te worden maar na een tweede keer aanbellen deed er gelukkig een typisch engels vrouwtje open. Na onszelf gemeld te hebben konden we de tent op gaan zetten. De wind was ondertussen gaan liggen en daardoor was het ondanks de kou wel een stuk aangenamer buiten.

Na lekker broodjes gegeten te hebben kletsen we nog wat na en kunnen we weer naar bed toe. Ik ben nog steeds flink ziek en hoop enorm morgen beter te zijn want morgen is voor mij de grote dag.. We gaan naar het Zweinsveld station en jawel de Harry Potter studio’s.