Dag 2 Reisje Schotland 03-09-2012

Na echt heerlijk geslapen te hebben kom ik weer ietwat tot leven in de Schotse buitenlucht. Na een heerlijke douche waardoor ik me weer helemaal fit voelde ruimen we de tent op en laden we de auto weer vol. Na nog snel even wat foto’s gemaakt te hebben van de omgeving moeten we weer weg.

Foto’s zijn flink ingezoemd genomen

Eerst gaan we naar het Riverside museum in Glasgow. Het Riverside museum een transport museum en  vooral de kerels vinden dat erg interessant. Via deze link kom je op de wikipedia van het museum. Ook dit museum heeft vrije toegang en zelfs als je er helemaal niks mee hebt is het best leuk om even te kijken. Er staan stoomlocomotieven binnen en heel veel motors. Ook hebben ze een straat uit Glasgow van zo’n 100 jaar terug nagebouwd met bijvoorbeeld een oude pub en metro stationnetje waar je ook echt naar binnen kan. Na daar een tijd rondgekeken te hebben gaan we naar buiten waar de zon enorm warm is. Maar dachten wij dit gaat goed.. Schotland en regen laat ons niet lachen het is schitterend weer.

Foto’s van het Riverside museum

En dan op weg naar de Highlands op naar Fort William! Ik heb er al helemaal zin in enorm benieuwd naar het Schotland uit bijvoorbeeld de Harry Potter films, met de bergen en de meren. Als je de highlands in rijd weet je dat je er ook echt in rijd. Overal langs je rijzen grote bergen de grond uit en wij maar roepen “ja ze worden nog hoger!” Na een tijdje komen we bij Loch Lomond uit. Wat was het daar mooi! Water met daaromheen bergen. En dan te bedenken dat we die dagen die volgde overgoten werden met dat soort uitzichten.

foto’s van Loch Lomond

Na de stop bij Loch Lomond kwamen we echt het meest schattige huisje ever tegen. Zo’n huisje wil ik ook!

Maar toen begon het.. Het was gedaan met ons goede weer en het kwam  met bakken uit de lucht. Ja we waren nu echt in Schotland. Uit de mist en sluiers van de regen doemde nu de bergen op en dat leverde mooie plaatjes op maar de regen zorgde ook voor soms wat spannende verkeerssituaties. De mensen in Groot Brittannië kunnen echt niet rijden namelijk. Soms wordt je door het tegemoetkomende verkeer gewoon van je rijbaan de berm in gedrukt en het links rijden op een erg kronkelig weggetje  met nat slecht onderhouden wegdek was soms best eng. Al met al hebben we het weer gered. Soms zijn we ook nog onderweg gestopt om toch maar in de enorme regen toch wat foto’s te schieten want tja in de regen.. dat is toch wel een beetje zoals Schotland is.

foto’s van onderweg in de regen.

Op de camping duurt het even voor we in kunnen checken. We stonden voor de deur maar dachten dat de receptie gesloten was. Helaas zat die aan de andere kant van het gebouw. Gelukkig vond F een telefoonboek in een telefooncel daar op het terrein.  Nadat we het nummer hadden gebeld kregen we het vrouwtje van de receptie aan de telefoon.. Het vrouwtje wist schijnbaar zelf niet aan welke straat de camping zat waar ze werkt want toen we meldde dat we daar stonden ging er bij haar geen belletje rinkelen. Gelukkig hadden konden we nog wel komen camperen..

Na de receptie gevonden te hebben konden we naar het veld om de tent op te zetten. Het regende helaas nog steeds keihard en de wind was ook flink aangetrokken. Na even bijgekomen te zijn in het wasgebouwtje toch de tent maar opgezet en daarna een zeil opgehangen om onder te koken. Dit viel helaas niet mee. En na de pasta klaargemaakt te hebben hebben we het letterlijk naar binnen geschoven omdat het anders weer koud zou zijn.  Na de afwas en ons geïmproviseerde keukentje  weer opgeruimd te hebben waren we allemaal nat moe en chagrijnig, Maar gelukkig kwam daar het goede idee we gaan naar de pub. Dit werd even teniet gedaan omdat iemand dacht dat we vanaf 22:00 de camping niet meer op mochten. Maar dit bleek gelukkig niet zo te zijn dus wij op naar een pub in Fort William!

Die hadden we gelukkig zo gevonden. De pub had de geweldige naam “The Grog and Gruel” Na een glas whiskey geprobeerd te hebben want we zijn immers in Schotland en omdat ik echt iets nodig had om op te warmen heb ik nog een biertje gedronken. Maar om 11 uur sluiten de kroegen in groot Brittannië zo ook deze. Dus wij weer terug naar de camping. Helaas was het buiten nog steeds guur maar godzijdank het was wel droog. Nu we toch op de camping waren had ik wel genoeg van deze dag en ben ik lekker gaan slapen.