Dag 1 Reisje Schotland 02-09-2012

Om half 2 ‘s nachts vertrekken we met een auto die tot de nok toe is volgeladen richting de haven van Duinkerke. Het grote Schotland avontuur is begonnen.Weken keek ik er al naar uit, maar dan nu eindelijk zijn we onderweg.

Rond half 5 ‘s morgens zijn we op de haven aan het wachten tot we de boot op mogen die ons naar Dover zal brengen. De tijd doden we makkelijk met het maken van wat foto’s en een rondje lopen. Om half 6 mogen we dan eindelijk de boot op. Eenmaal op de boot duurt het nog best lang voor we gaan varen. Als we eenmaal varen zet de kapitein er flink de vaart in om de verloren tijd in te halen zo sprak hij zelf via een intercom die soms ietwat onverstaanbaar over de boot heen schalde. Overal op de grond liggen mensen te slapen best wel apart het lijkt wel zo’n crisis opvang. Maar gezien het tijdstip is het ook niet zo heel vreemd.

Na een heerlijk bakje thee en chocomel gedronken te hebben wil ik toch wel naar buiten. Samen met een vriend(Die noemen we F)  ben ik naar buiten gegaan en mijn vriend met een andere vriend (Die noemen we A) bleven nog even binnen. Het was koud buiten en het waaide flink. Maar de zonsopkomst was schitterend. Daar verwaai ik graag voor en de amateurfotograaf in mij begon te kriebelen. Met zulke uitzichten kun je je lol op.

Al snel kwamen mijn vriend en A ook naar buiten en toen konden we lekker met zijn vieren wegwaaien. De chocomel waaide letterlijk uit mijn bekertje maar die wind leverde wel erg leuke haar foto’s op. Met de opkomende zon konden we ook  erg mooie foto’s maken van de white cliffs of Dover want de zon stond er mooi op. Helaas was het wel een beetje mistig maar de foto’s van toen we dichtbij waren zijn wel goed gelukt.

Ondertussen kreeg F nog een brilliant smsje van Vodafone namelijkWelkom in Verenigde Staten. We geven je graag informatie over de tarieven die hier gelden (in euro). Bellen naar Nederland en lokaal 1,95 p/m , gebeld worden 1,50 p/m, SMS versturen 0,55, SMS ontvangen gratis. Internetten voor 5,00 per dag dat je data verbruikt. Gebruik je meer dan 4MB, dan betaal je 2,50 per MB. Prettig verblijf gewenst, Vodafone.” Dan krab je je toch ook even achter de oren bij zo’n berichtje. Maar gelukkig waren we nog steeds onderweg naar Dover ipv naar Amerika.

Met ondanks het extra gas geven van de kapitein  toch wat vertraging staan we dan in Dover. Ik voel me altijd thuis in Engeland en ben alweer helemaal vrolijk.  Nu moesten we nog naar een dorpje vlakbij Glasgow.. en Glasgow is nog zeker zo’n 500 Mijl.. Reken maar eens uit wat dat in Kilometers is.

Vol goede moed gaan we weer rijden en in Engeland rijden ze jawel links. Na heel wat rotondes gereden te hebben die toch wat onwennig zijn ook als je net als ik achterin zit begint het links rijden wat te wennen. En rotondes gaan we deze week nog heel veel zien want de mensen in Groot Brittannië zijn gek op rotondes. Om de 2 uur stoppen we ongeveer zodat mijn vriend en A kunnen wisselen als chauffeur en iedereen even zijn benen kan strekken, eten en een sanitaire stop kan maken. De stop plekken in Groot Brittannië  zijn niet te vergelijken met die in Nederland trouwens. In Engeland zijn ze groot met broodjeszaken, boekenwinkeltjes, Mc Donalds, Burger king en hele grote sanitaire plekken die ook nog eens schoon zijn. En als Hollander zijnde sta je er natuurlijk van te kijken, het gebruik van het sanitair is ook nog eens gratis!

Hoe verder we naar het Noorden rijden hoe mooier de natuur wordt. Bij een van onze stop plekken hadden we dit schitterende uitzicht.

Na heel wat uren rijden komen we op de camping aan het is een boerderij met een camping eraan. De camping heet “Bankell farm campsite” Het ziet er enorm gezellig uit en ook loopt er een enorm schattige kitten rond waar ik natuurlijk meteen vrienden mee gemaakt heb. Dit zal mijn allergie weten want die is meteen wakker maar het was zo’n lief ding. De mensen die op hetzelfde veldje als ons stonden hadden ook een hond bij. De hond had dezelfde balletjes manie als Loebes dus daar hebben we ook nog even mee gespeeld.

Nadat de tent opgezet was en het thuisfront gebeld gaan we op zoek naar een restaurantje. Die vonden we met de aanwijzingen van de camping eigenaresse vrij snel en we hebben daar nog heerlijk zitten eten. Mijn vriend had een mixed grill besteld. Normaal krijg je dan allemaal kleine stukjes vlees. Maar nee dit waren allemaal gewoon grote stukken vlees, dat beviel hem erg goed. Na nog een lekker ijsje gegeten te hebben weer op naar de camping. Nog even de nodige uren slaap in gaan halen want een nacht slaap overslaan voel je wel.