Porta Nigra Trier

Op Vrijdag 6 Juli zijn we naar  Porta Nigra geweest. Porta Nigra is een van de overblijfselen van de opbouw van trier toen Augusta Treverorum genoemd door de Romeinen. De poort is gebouwd zo’n 190 na christus, en is de meest Noordelijke poort van de toen 6418 meter lange poort om de stad.

Als je richting de poort loopt valt hij nogal op het is een groot oud  bouwerk met wat het lijkt zwart geblakerde stenen. Vandaar ook dat de poort in de middeleeuwen de naam “Porta Nigra” kreeg wat in het Latijns “Zwarte Poort” betekent.  Het is vrij indrukwekkend en ik vind het erg knap hoe de Romeinen dat voor elkaar kregen zonder de moderne machines als hijskranen enzo.  Maar misschien zijn wij ook wel te verwend. En we moeten natuurlijk niet vergeten dat het de Romeinen zonder de slavernij ook niet gelukt was, iets wat natuurlijk vreselijk is.

Mocht je eens in Trier zijn dan moet je er zeker eens een bezoek aan wagen. Wij zijn ook binnen geweest en voor de prijs hoef je het niet te laten want die was maar zo’n €2,- p.p

Na het openen van het bericht meer foto’s