Felsenweiher

Op Dinsdag 3 Juli zijn we naar Felsenweiher bij Ernzen geweest. Helaas voor ons is er een Ernzen in zowel Duitsland als in Luxemburg. En de Erzen die wij zochten ligt in Duitsland.. helaas stonden wij in Luxemburg. Niemand die ons wist te vertellen waar felsenweiher ligt natuurlijk. Gelukkig wist na veel rondvragen een man ons te vertellen dat er twee Ernzen zijn en dat we bij de verkeerde waren. Na in Duitsland bij Ernzen nog wat gezocht te hebben waren we er dan toch eindelijk. na heel wat uren.. oke oke.. we kwamen onderweg ook nog wat leuke dingen tegen dus waren daar ook nog even gestopt.

Felsenweiher is een rotsvijver die  hand gemaakt is in rotsholtes. Het ziet er echt heel mooi uit en is zeker een bezoek waard. Er was meer informatie over te vinden daar ter plekke. Maar dat ben ik door alle hectiek in de week weer helemaal vergeten.

Op internet kon ik nog vinden dat de rotsholtes zijn ontdekt in de 19e eeuw door pastoor Philipp Meyer. Hij heeft de holtes verbonden met een waterbron zo’n 300 meter verderop en alle trapjes enzo zelf gebouwd. Het was ooit bedoeld om er karpers in te kweken dat is helaas nooit gelukt.

Bij het openen van het bericht meer foto’s