Dat was even schrikken met Loebes

Loebes ging Dinsdag 05-06-2012 naar de DA (Dierenarts) voor zijn kaak waar hij veel last van had. Maar omdat hij er veel pijn aan had kon de DA daar niet goed naar kijken. Toen is besloten om hem een roesje te geven. Hij heeft een roesje gehad voor een hond van 20 KG Loebes zelf weegt 35 KG.

Toen ze klaar waren met het onderzoek kreeg hij een spuit waar hij wakker van zou moeten worden. Normaal staat een hond met zo’n roesje na 20 minuten weer op zijn benen en kan naar huis. Zo Loebes niet hij kwam niet bij en op een gegeven moment zakte zijn hartslag en zijn ademhaling niet goed dus. Na nog meer spuitjes tot hij het max aantal had gehad om wakker te worden was er nog geen teken van wakker worden. Alleen als we heel erg ons best deden met trigger woorden als ‘bal, wandelen en de baas is thuis’ dan reageerde hij wat. Maar daarna zakte hij alweer heel snel in.

Tussen half 3 en kwart voor 3 heeft hij zijn roesje gekregen om half 7 toen ik naar huis ben gegaan was er nog geen verbetering. Loebes is toen meegegaan naar de grote praktijk van de DA in Veldhoven. Om half 10 heb ik telefoon gehad van de DA dat er een heeeeeeeel klein beetje vooruitgang was. Hij ligt daar in een mandje met zijn kop op de rand. Als er dan iemand binnenkwam tilde hij zijn kop wel een beetje op keek ze aan en kwispelde met zijn staart. Maar veel meer zat er nog niet in. Wel schijnt hij een keer geblaft te hebben toen er een hond in het spreekuur was en hij heeft zichzelf op de een of andere manier omgedraaid in zijn mand hoe weten ze niet.

Mocht hij wel de narcose voor de 35 KG hebben gehad die hij is dan had hij er nu zeker niet meer geweest.

Mm 09:30 op Woensdag mocht ik weer bellen. Toen kregen we te horen dat Loebes weer wakker was en dat we hem mochten ophalen. Ik was echt zoo blij en opgelucht. Hij was nog wel heel moe en heeft veel geslapen.

Vandaag Donderdag 07-06-2012 lijkt hij weer iets helderder te zijn.

Straks maar weer een kort stukje wandelen want de komende weken moeten we het heel rustig aan met hem doen.