about.. Everything

Over alles wat mij bezig houdt

La Palma 18 t/m 25 November 2013 – Dag 3

2 Comments »

november 21st, 2013 Posted 12:24

Onze derde dag op het eiland alweer. Vandaag gaan we wat souvenirschoppen in Santa Cruz,  gaan we het hoogste punt van La Palma eens opzoeken. Namelijk Roque de los Muchachos en het Observatorium wat daarbij ligt het  “Observatorio del Roque de los Muchachos”

Na weer een lekker ontbijtje op ons balkonnetje rijden we naar Santa Cruz wat ongeveer tien minuutjes van ons appartementencomplex af ligt. Los cancajos, waar ons appartement is, ligt namelijk precies tussen Santa Cruz en het vliegveld in.  Na een flinke tijd zoeken naar een parkeerplek kunnen we eindelijk op souvenirjacht.  We dwalen wat door wat straatjes en komen ook een parfummerie tegen. Ik had ergens gelezen dat het BTW tarief op La Palma nooit omhoog is gegaan dus de parfum is hier een stuk goedkoper dan in Nederland. Snel bel ik mijn moeder op met de vraag of ze nog iets wilde, en dat wilde ze wel. Voor mijn moeder hadden we snel wat gevonden. Nu moest ik zelf nog kiezen want je mag per persoon maar 50 gram meenemen in het vliegtuig. Uiteindelijk het luchtje “ange de demon le secret” van Givenchy en voor mijn moeder een flesje “Opium” van Yves Saint Laurent gekocht.

Maar nu hadden we nog steeds geen souvenirs. Maar al snel kwamen we langs een winkeltje waar ze allerlei leuke dingen verkochten. En we zagen daar ook salamanders van een soort “keramiek” liggen. Die vond ik wel leuk want salamandertjes hadden we al veel gezien op het eiland. Voor iedereen hadden we iets leuks meegenomen met een salamander als thema. Voor onszelf hadden we uiteraard ook een mooie salamander meegenomen. En toen dachten we het gehad te hebben maar we moesten natuurlijk ook nog kaartjes versturen. na een hele poos zoeken naar leuke kaarten konden we eindelijk terug naar ons appartement wat maar goed is ook want ik had honger en had het wel weer gehad met winkelen. (Uiteindelijk zijn de kaartjes dik een week nadat wij thuis waren pas aangekomen bij de mensen)

Waar wij geparkeerd stonden was ook een Mc. Donalds. Ondertussen flinke honger dus we besluiten daar maar wat te gaan eten. Gek genoeg hadden ze daar geen milkshakes.

We rijden even snel naar ons appartement. Komen er daar achter dat we daar gewoon de kaarten kunnen afgeven. Dat is wel fijn want dan hoeven we niet meer te zoeken naar een brievenbus. We pakken onze spullen voor ons ritje naar het hoogste punt van La Palma. Een jas, trui wat te snoepen, drinken en natuurlijk de camera gaan mee.

Eerst rijden we een stukje langs de Oost kant omhoog, tot we bij de afslag komen waar we een lange kronkelweg naar boven moeten volgen. In het begin valt het allemaal nog wel mee. Het is nog bewoond en ook de bochten vallen nog wel mee in de weg. maar hoe hoger we komen hoe bochtiger de weg wordt. Ook de bebouwing wordt steeds minder en houdt op een gegeven moment helemaal op. Hoe hoger we komen hoe meer ook de vegetatie op de berg verandert. De loofbomen gaan over in naaldbomen.

DSC_7242
Op een gegeven moment komen we bij een uitkijk punt aan waar we de wolken tegen de berg op zien kruipen. Erg mooi en we zijn daar zeker een half uur bezig met foto’s maken, stukjes te filmen en ons te verbazen. In de verte zien we weer de grote vulkaan van het eiland Tenerife die van veel punten vanaf La Palma te zien is.

 

DSC_7320

 

DSC_7264

DSC_7341

 

We rijden weer verder en zien de vegetatie nog meerdere keren veranderen. We hebben het van cactussen met palmbomen, loofbos, dennenbossen zoals in de Ardennen naar wat struikjes tot helemaal niks zien gaan. Alleen nog maar rotsen. Als we buiten de auto zijn merken we ook dat het al flink kouder wordt. Blij dat we een trui bij hadden en die maar eens aangedaan dat is toch een stuk behaaglijker. Op een gegeven moment zien we hoog boven ons een grote spiegeltelescoop met zo’n grote koepel eromheen staan. We beginnen dus steeds meer in de buurt te komen.

 

DSC_7354

 

Voor we daar zijn komen we nog een mooi uitzicht punt tegen. Daar ontmoeten we ook een ouder Nederlands stel dat al meerdere keren voor enkele weken op La Palma is geweest en ons veel over het eiland wisten te vertellen. Zo kwam ik er op dat moment ook achter dat er niet echt kanaries op de Canarische eilanden leven. Noem me dom maar ik was daar stellig van overtuigd. Vooral omdat mijn vrienden en familie me beweerde dat ik dan maar goed moest zoeken, Zo zie je maar, van je vrienden en familie moet je het hebben…

Het leek vanaf daar nog maar een klein stukje, maar omdat je best ver omhoog moest was het nog een flink stukje rijden voor we bij de telescopen waren. Heel vet om te zien, normaal zie je zoiets alleen op Discovery channel of in films. Er staan bij het observatorium 14 telescopen waaronder 3 die door Nederland beheerd worden namelijk de Dutch Open Telescoop,  William-Herschelltelescoop en de Isaac-Newton-telescoop de laatste twee in samenwerking met het Verenigd Koninkrijk.

Je rijd een stuk door een soort maanlandschap met om je heen allemaal telescopen. Overal staat ook aangegeven dat je niet met je groot licht aan mag rijden dit omdat de telescopen daardoor van slag af kunnen raken.

DSC_7417

 

We rijden het parkeerterreintje op en zien al een bord staan waarop staat dat we op het hoogste punt van La Palma zijn, namelijk op 2426 meter hoog. In alle haast vergeten we onze bergschoenen aan te doen en daar had ik halverwege al spijt van. Er liep wel een soort van een pad maar als je links en rechts van je keek was het akelig stijl naar beneden en dat “hekje” van kippengaas zag er ook niet zo denderend uit als je naar beneden zou vallen was dat in ieder geval niet genoeg om je tegen te houden. Noem me een watje maar ik heb het gewoon niet zo op hoogtes. Gelukkig was het ook niet heel erg goed te zien dat we zo hoog zaten want de omgeving om ons heen werd versierd met grote rotsen en wolken wolken en nog eens wolken. Net of de wereld om je heen bestond uit watten.

 

DSC_7432

DSC_7481

DSC_7464

 

We lopen nog een stuk tot een uitkijkpunt. Een uitkijkpunt over nog meer rotsen en wolken. Echt adembenemend. Ondertussen kreeg ik behoorlijk de kriegels van dat paadje en heb C. maar vooruit gestuurd want ik ging er in een slakkentempo overheen. Na heel wat Oh’s en ah’s en oh wat mooi’s  geslaakt te hebben, ons er zeker van gesteld te hebben dat we echt genoeg foto’s en filmpjes hadden gemaakt moesten we dat paadje ook weer terug. Een slak imiterend ging ik weer terug naar het hoogste punt. Met af en toe nog eens verwonderd om me heen te hebben gekeken. Na nog wat foto’s van ons bij het bord gemaakt te hebben op het hoogste punt zetten we maar weer koers naar de auto want het was ook nog een flink stuk terug, en dat kronkelweggetje wilden we liever niet in het donker doen.

 

DSC_7470

 

Bij de auto aangekomen zit er echt een enorme vogel op onze auto. verwoed te pikken met zijn snavel op het dak. Ik probeerde hem weg te jagen maar erg onder de indruk was hij niet en eigenlijk vond ik het best een eng beest. Het leek wel enorme kraai maar dan 3 keer zo groot dan in Nederland. Nadat hij het dak genoeg genoeg gepest had met zijn snavel bedacht hij dat ruitenwissers ook wel leuk speelgoed waren. Op dat moment besloten wij dat we maar gewoon in moesten stappen voor het beest echt schade zou maken en weg te rijden. Gelukkig snapte de vogel de hint en vertrok naar de volgende auto om die eens van een uitgebreide sloopsessie te voorzien.

We besloten terug te rijden via de andere kant van de berg dus richting het Westen van het eiland. Dat stuk was korter maar wel veel steiler. En dan kun je nog zo goed oppassen met niet teveel remmen die dingen krijgen flink wat te verduren. En al snel stonk de auto naar verbrande remmen waardoor we hem toch maar even aan de kant gezet hadden om wat af te koelen. Op die plek stond ook een man met een 4×4 bij wie het afdalen ook niet helemaal van een leien dakje was gegaan want zo te ruiken had hij wel meer over de kook dan alleen zijn remmen.

Na een tijdje besluiten we maar weer verder te gaan want de schemering begint in te vallen en we moeten nog een heel stuk aan haarspeldbochten afleggen. Eenmaal beneden konden we nog mooi de zonsondergang bekijken. We zetten  koers naar de supermarkt en ons appartement om de avond af te sluiten met wat te eten, New Kids Turbo kijken en een lekker bad. Daarna kruipen we ons bed in want de volgende dag gaan we een flinke wandeling maken in de Caldera de Taburiente.

 

Zonsondergang Atlantische oceaan

Posted in vakantie

La Palma 18 t/m 25 November 2013 – Dag 2

1 Comment »

november 19th, 2013 Posted 11:50

Na een goede nacht slaap zijn we er weer helemaal klaar voor. We ontbijten op ons balkon genietend van het uitzicht en kijken wat we die dag eens gaan doen. We besluiten om langs de zuidkant van het eiland te gaan rijden en daar wat stops te maken bij mooie bezienswaardigheden.

Na het ontbijt zetten we weer koers naar onze Opel Corsa van die toch wel aardig vertrouwd voelt omdat we tot niet zo lang daarvoor altijd een Opel Astra hebben gehad. Het weer is weer schitterend en we rijden een stukje langs de hoofd route die langs heel het eiland ligt. Na een tijdje draaien we de hoofdroute af en nemen wat meer de binnendoor weggetjes. Dat is flink sturen geblazen voor C. want op La Palma is er geen 100 meter van de weg recht.  Wel komen we langs een paar mooie uitzichtpunten en in de verte zien we de enorme vulkaan van Tenerife uit de zee rijzen.

We besluiten naar vulkaan San Antonio te gaan wat nabij Fuencaliente ligt. In het boekje wat ik had gekocht over La Palma stond die als tip omdat je over de vulkaanrand kunt lopen en een mooi uitzicht hebt op de zee, de vulkaan en diverse andere vulkanen en een uitgestrekt lava rotsen gebied. Het uitzicht is subliem. Om je heen zie je nog diverse andere vulkanen liggen die net als de vulkaan San Antonio ontstaan zijn bij de laatste uitbarsting in 1977/1978 Die uitbarsting hield 65 dagen aan.

DSC_7113

 

DSC_7088

Na flink wat foto’s en filmpjes gemaakt te hebben gaan we terug naar beneden. Beneden hebben ze een trilplaat in de grond gebracht die enorm begint te schudden als je erop gaat staan. Ze bootsen het gevoel voor je na wat er gebeurd met de grond onder je als er een vulkaan uitbarst. Dat is best heftig. En natuurlijk kon C. het niet laten daar filmpjes van te maken toen ik heen er weer stond te zwalken op dat plateau. Onder aan de vulkaan is er een bezoekerscentrum waar je wat meer over de vulkanen op La Palma te weten kunt komen en er hangen foto’s van de uitbarsting in 1977/78.

Beneden komen we ook 3 stenen tegen die in verband staan met de seizoenen en waar de zon ondergaat. achter de rechtse steen gaat de zon onder op de langste dag van het jaar, achter de linkse steen gaat de zon onder op de kortste dag van het jaar. En bij het begin van de lente en herfst gaat hij onder achter de middelste steen.

DSC_7126

Erg lang zijn we daar niet gebleven na een bezoek aan het toilet zetten we koers naar iets wat we gezien hadden vanaf de vulkaan. Namelijk een vuurtoren met daarnaast de welbekende zoutmijnen van La Palma. Maar wij zijn natuurlijk toeristen en komen onderweg nog veel andere dingen tegen. Zo zijn we nog gestopt bij het kiezelstrand PLaya Nueva waar de steentjes een erg grappig geluid maken in het water. Maar ook zijn we veel gestopt onderweg om veel foto’s te maken. Want je komt door een gebied wat bestaat uit as, lavagesteente en her en der een plantje. Erg indrukwekkend. Dit gebied en het strandje zijn gevormd bij de uitbarsting in 1971 van vulkaan Teneguía.

Na onze ogen uitgekeken te hebben komen we aan bij de vuurtoren en zagen we dat er twee stonden. Eentje is een stuk lager en deed tot 1984 dienst als vuurtoren. Deze vuurtoren heeft maar ternauwernood de uitbarsting in 1971 overleefd want de lava kwam vlak voor de vuurtoren tot rust. In 1984 hebben ze de nieuwe vuurtoren “Faro” gebouwd. Dit was tevens ook zo las ik in mijn boekje de eerste vuurtoren die op zonne-energie werkte in Spanje.

 

DSC_7197

Naast de vulkanen ligt een zogeheten zoutmijn voor keukenzout. Je kunt alle stadia van hoe ze het zout uit het zeewater halen zien. En er is veel informatie te lezen wat het leuk en informatief tegelijkertijd maakt. Ook heeft ieder stuk een ander kleur water een is zelfs helemaal roze. Dit schijnt door de bacteriën in het water te komen. Overal staat ook aangegeven dat je ook echt niet van het zout mag eten in verband met de bacterien.

 

DSC_7205

 

 

Vanaf daar zijn we doorgereden naar de westkant van het eiland. En dan kom je langs heel veel betonnen muren vol met bananen plantages. Toch even een heel ander stuk van het eiland. Op een gegeven moment wordt dat wel een beetje saai. Maar iets wat je natuurlijk niet iedere dag ziet. Althans niet als je in Nederland woont.

In het westen aangekomen zijn we nog even gestopt in het ontzettende toeristische Porto Naos. Ik had ondertussen behoorlijke hoofdpijn dus gingen we “even”  een pakje asprientjes kopen. Ook hier werden we weer met de neus op de feiten gedrukt dat we in Nederland ontzettend gejaagd leven. Want ook hier ging het allemaal weer erg langzaam want de mevrouw achter de balie had tijd voor een praatje met iedereen. Na eindelijk mijn aspirientjes na iets meer dan een half uur gekocht te hebben zijn we nog even een supermarktje ingegaan waar ik de Fanta strawberry tegenkwam. Gatver wat is dat spul vies zo chemisch.

Snel laten we Porto Naos achter ons. Want meer dan een hoop op elkaar gestapelde hotels is het niet. Ondertussen begint het te schemeren en rijden we via de tunnel die door het gebergte naar de Oost kant gaat terug. Nog even wat eten kopen en weer terug naar ons appartement,

Daar buiten nog lekker zitten eten en de avond afgesloten met Top Gear wat we op de Ipad hadden staan kijken. Na een lekker warm bad het bedje ingekropen na weer een ontzettend leuke zonnige dag.

 

La Palma 18 t/m 25 November 2013 – Dag 1

6 Comments »

november 18th, 2013 Posted 17:45

Vandaag is het eindelijk zover, we gaan naar La Palma. Een vakantie waar we al heel lang naar uitkijken. Even uit de werk en sociale drukte. En bovenal weg uit het typische Nederlandse weer. Op naar de zon!

Ons vliegtuig vertrok om zes uur in de ochtend. Dus we moesten vroeg op Schiphol zijn. Gelukkig was vriend F. Zo aardig om ons naar Schiphol te brengen. We moesten om 3 uur aanwezig zijn om in te checken dus dat betekent dat we al om 1 uur weg moesten uit Eindhoven om wat speling te hebben onderweg.

De rit naar Schiphol verliep vlekkeloos en we stonden ruim op tijd bij de incheck balie. Zelfs zo op tijd dat we meteen konden inchecken en nog tijd genoeg over hadden om nog wat op Schiphol rond te kijken.  Mijn vriend C. heeft al vaker vanaf Schiphol gevlogen maar ik was er nog nooit geweest. Dat vliegveld is toch een stuk groter dan Eindhoven Airport. Het was nog heel rustig en de meeste winkels waren nog gesloten.

 

Na een tijd daar rondgelopen te hebben moesten we toch naar de security check en moesten we afscheid nemen van F. Die meteen maar doorreed naar zijn werk. Arme hij want we hebben een hele nacht overgeslagen.

De security check verliep wat minder vlekkeloos. C. moest gefouilleerd worden omdat de poortjes maar bleven afgaan. En ook ik moest heel mijn tas leegruimen, waarschijnlijk vanwege alle camera en video apparatuur die ik bij had. Na daar best wel een tijd bezig te zijn geweest hebben we  nog snel een flesje drinken gekocht, wat ons een korting opleverde omdat we volgens de jongen in het restaurant de eerste klant van die dag waren. Dat is toch heel aardig. Daarna hebben we een lekker rustig plekje opgezocht en hebben we vanuit een luie bank vliegtuigjes bekeken. Al snel werd onze vlucht omgeroepen. Maar het boarden duurde nog even want het personeel was nog niet aanwezig van onze vlucht. Toch een beetje jammer want die bank zat/lag toch een stuk lekkerder dan de harde stoeltjes bij de wachtruimte in de pier.

Eindelijk mochten we in het vliegtuig, deze keer vlogen we met Transavia. We zochten onze plekken op en hebben onszelf met boeken en de Ipad geïnstalleerd. Hier moesten we het de komende vier en een half uur zien vol te houden. Gelukkig hoefde we niet ver te taxiën en zaten we al snel in de lucht. Het opstijgen blijf ik toch altijd een beetje vervelend vinden want ik wordt er best wel misselijk van.

Het duurde niet lang of de nacht zonder slaap begon me toch te overvallen. We hadden het geluk dat we 3 plekken hadden omdat het vliegtuig niet helemaal vol was. Dus ik heb nog even lekker liggen slapen. Al is slapen een groot woord want erg comfortabel is het natuurlijk niet.

Toen ik wakker was vlogen we al boven Frankrijk/Spanje en konden we de Pyreneeën heel goed zien. Dat was echt heel erg mooi om te zien zo vanuit de lucht.  Maar verder is er natuurlijk weinig te doen aan boord van zo’n vliegtuig.  Om onszelf bezig te houden hebben we een film gekeken die ik 3 dagen ervoor ook al gezien had, veel gelezen en wat spelletjes gespeeld op de Ipad. Op een gegeven moment werd dat wel heel saai.

 

Eindelijk na een hele poos gingen we dalen. We kwamen nog langs Tenerife helaas konden wij daar niks van zien omdat we daarvoor aan het verkeerde kant van het vliegtuig zaten. Maar Niet lang daarna doemde La Palma op en werden we gewaarschuwd dat het weleens een turbulente landing zou kunnen worden. En dat werd het ook. Het vliegtuig stuiterde door de wind die door de vulkaan daar terug gekaatst wordt alle kanten op en daardoor werd het een behoorlijk wilde landing. Maar petje af voor die piloten, ze doen het toch maar even.

Als je denkt dat je na vier en een half uur klaar bent met wachten dan heb je het mis. De koffers hadden we zo. Maar toen moesten we onze huur auto nog ophalen. We hadden meteen door dat de mensen daar het allemaal een stuk rustiger aan doen dan wij hier in Nederland. Anderhalf uur hebben we in de rij gestaan. En een rij was het niet echt te noemen. er stond een man of 5 voor ons namelijk. Maar na een formulier ingevuld te hebben. Te wachten tot de dame was uitgekletst met haar collega, nog een formulier ingevuld en de sleutels gekregen van onze zo goed als nieuwe Opel Corsa voor die week.

Dat was wel even wennen. De koffers paste niet in de kofferbak. Dat lukt toch wat beter in onze Kia Cee’d sportswagon. Na een rondje om de auto gelopen te hebben kwamen we erachter dat er behoorlijk wat krassen op de zijkant stonden. Dat toch maar even aangegeven voor we daar problemen mee zouden krijgen. Toch zonde voor een auto waar nog geen 500o KM op stond toen we er mee vertrokken. De koffers paste gelukkig wel op de achterbank dus konden we vertrekken naar ons appartement wat bij het appartementen complex Hacienda el Jorge hoort.

Naar ons hotel rijden hebben we met een behoorlijke de-tour gedaan. Het appartementencomplex lag zo’n 10 minuutjes rijden van het vliegveld,er  maar wij als echte toeristen reden natuurlijk meteen verkeerd. Wat op zich niet erg was want zo konden we meteen wat van het eiland zien. Wereld van verschil daar, Palmbomen, strakblauwe lucht en felgekleurde huizen. En her en der zelfs wat cactussen. En ik maar denken dat die alleen in de woestijn groeide.

Het appartementencomplex moesten we ter plaatsen even zoeken maar eenmaal binnen werden we blij verrast door een hele nette lobby en hele vriendelijke mensen aan de incheckbalie. We waren snel ingecheckt en zijn toen onze koffers gaan halen en zijn op zoek gegaan naar ons appartement. Die hadden we gelukkig snel gevonden. En ook daar werden we weer blij verrast. We hadden een fijn keukentje, een woonkamertje met een TV, een badkamer met een bad wat een fijne bijkomstigheid was gezien er in de brochure stond dat we alleen een douche zouden hebben. Een fijne slaapkamer met fijne bedden en waar we om gevraagd hadden uitzicht op zee. En wat voor uitzicht. We hadden uitzicht over de botanische tuin van het appartementencomplex, de palmbomen bij het strand en natuurlijk over de Atlantische oceaan. Schitterend!

 

DSC_7810

 

Na ons omgekleed te hebben, want we waren nog erg winters gekleed gezien het weer in Nederland zijn we terug in onze auto gestapt en een stuk langs de Oost kant van het eiland gaan rijden. Hoe meer we zagen hoe enthousiaster we werden. Mooie uitzichten enorme vulkaan rotsen en bergen en nog meer palmbomen en blauwe lucht. Na een tijdje werd C. wel moe want die had niet zoals ik wat liggen dutten in het vliegtuig en zijn we via de supermarkt terug gereden naar ons appartement. Daar hebben we wat TV gekeken,  gegeten met het prachtige uitzicht over de stad Santa Cruz wat de hoofdstad van La Palma is, daarna lekker in bad gegaan en in het bedje gekropen na een leuke maar erg vermoeiende eerste dag.

 

DSC_8004

 

 

 

Birthday Dog Loebes

No Comments »

september 15th, 2013 Posted 09:57

Vandaag is Loebes 3 jaartjes oud geworden. Hij is nu echt een grote jongen! Ik heb een taartje voor hem gemaakt om het te vieren. En hij heeft er van gesmuld!!!

Zelf heeft hij weer een speeltje mogen uitkiezen in de dierenwinkel en ook alvast een voor dierendag. Hij had een mooie piep egel en een piep varken uitgekozen. Want bij Loebes moet het of piepen, of het moet rond zijn en er moet gegooid mee kunnen worden. Van de mevrouw van de dierenwinkel heeft hij nog een lekkere kluif gekregen voor zijn verjaardag en zelf hebben we nog een voorraad snoep meegenomen.

IMAG1715

Posted in Loebes & Rocky

Parijs 8 t/m 11 augustus 2013 – Dag 4

1 Comment »

augustus 11th, 2013 Posted 20:15

Vandaag is de laatste dag dat we in Parijs zijn. Vanmiddag pakken we vanaf Gare du Nord de Thalys terug naar Rotterdam. Om van daaruit weer verder naar ons fijne Eindhoven te reizen. Ergens erg jammer want ik vond het echt ontzettend leuk. Maar ik ben na een reisje ook altijd wel weer blij om naar huis te gaan. Lekker in mijn eigen bedje, mijn vriendje en Loebesje.

Na een lekker ontbijtje hebben we nog even lekker gedoucht en hebben we onze spullen ingepakt. Na nog even snel naar de supermarkt geweest te zijn voor een paar flessen Fanta hebben we onze spullen achter de balie gezet en gingen we nog even naar de Montmartre want L. wilde nog heel graag een tekening van zichzelf.

Na een flinke klim, want die trappen wennen echt niet kwamen we aan bij de Montmartre en moesten we nog zoeken naar een tekenaar waarvan L. de stijl leuk zou vinden. Uiteindelijk had ze een cartoon tekenaar gevonden die ze leuk vond tekenen. Nou een cartoon kreeg ze. De tekening was erg geslaagd.

DSC_6075

Op de weg terug kwamen we nog een souvenirswinkel tegen waar L. voor haar kleine nichtje een ontzettend schattig shirtje van Parijs kocht en ik voor mijn vriend ook een shirt van Parijs kocht.

Toen hebben we als afsluiter nog een lekker drankje gedaan op het terras wat ook meteen onze duurste drankjes van heel het weekend waren. Op weg naar het hotel kwamen we nog langs het parkje waar we dit weekend regelmatig gezeten hadden. En besloten de reis ook af te sluiten waar we hem begonnen zijn. Alleen toen we aankwamen lag er een koffer overhoop getrokken in het park. De kleren lagen overal en een zwerver was al aan het kijken of er iets voor hem inzat. Er lagen ook twee handtassen bij. Ik denk dat er iemand is beroofd van haar bagage. Jammer hoor. Na er nog even gezeten te hebben onze koffers maar opgehaald om te vertrekken.

IMAG1627

Na een hoop gestoei met de koffers in de metro.. De mijne was nogal zwaar vermoedelijk door de flessen Fanta die er in zaten, kwamen we aan bij Gare du Nord. Daar moesten we nog even zoeken naar het perron waarvan onze trein zou vertrekken. Maar dat was nog niet aangegeven omdat we aardig vroeg aankwamen. Na nog even buiten een sigaretje gerookt te hebben (Ja ik weet is slecht voor je, maar ik ben al gestopt) nog maar eens wezen kijken en wisten we op welk perron we moesten zijn. Na nog even gezeten en gegeten te hebben zijn we ingestapt en konden we de thuisreis aanvaarden. Het zat er nu dan toch echt op.

In de trein heb ik L. voornamelijk zitten klieren met de camcorder. Want echt dat was saai. Het is eigenlijk alleen maar wachten tot je weer thuis bent… Of in ons geval op Rotterdam centraal.

Na een hoop slap gezever wat ons wel leuke filmpjes heeft opgeleverd kwamen we dan aan in Rotterdam. Snel weer met die veel te zware koffers naar een ander perron om te wachten op onze trein die ons dan wel echt naar huis zal brengen. De trein reed goed optijd helaas kwamen we achter een goederentrein te zitten waardoor we een kwartier vertraging kregen en stonden onze vriendjes al die tijd op ons te wachten op het perron.

Toen we eindelijk in Eindhoven aankwamen zag ik dat mijn vriend Loebesje ook bij had en het was echt superleuk om ze allebei weer te zien. L. en ik hebben ze meteen hun mega schattige boxershort gegeven waar ze vanzelfsprekend ontzettend blij mee waren.

Na nog even gekletst te hebben op de parkeerplaats hebben we afscheid genomen en gingen we ieder naar ons eigen huis en was ons super gezellige Parijs weekend afgelopen.

Posted in vakantie

Parijs 8 t/m 11 Augustus 2013 – Dag 3

1 Comment »

augustus 10th, 2013 Posted 17:39

Vandaag is onze laatste volle dag in Parijs. Morgen vertrekken we alweer naar huis. Vandaag is dan ook dag dat we naar de Eiffeltoren gaan, en er ook op willen. L. is al flink zenuwachtig want hoogtevrees is natuurlijk niet niks. Ik voel hem ook kriebelen maar besluit het feit dat het ding 317 meter hoog is te negeren.. In zoverre dat gaat tenminste.

We pakken weer de metro. Die hebben we best wel veel gezien dit weekend met mindere momenten en leuke momenten. Ik ben er niet zo dol op. En heb de urine lucht en het getrek en geduw aan mijn lijf ondertussen wel weer gezien.

Gewapend met de kaart van Parijs gaan we aan de wandel en al vrij snel zien we de Eiffeltoren opdoemen. Hoe dichterbij we komen hoe groter hij wordt.

DSC_5721

Eigenlijk wilde we ook wel samen op de foto maarja, je geeft  niet zomaar iedereen je camera. Maar er stond ook nog een kerel van onze leeftijd met een motor aan de kant. Klein voordeeltje aan een motor is dat er een kentekenplaat opzit en lekker makkelijk het was een Nederlander. Na een babbeltje foto’s gemaakt en ik heb er ook een paar van hem met zijn motor gemaakt. Iedereen weer blij.

We hebben een flinke tijd foto’s van onder de Eiffeltoren staan maken en toen zijn we maar in de rij gaan staan. Een rij waar we nog heel lang in zouden staan. Twee en een half uur hebben we ongeveer in de rij gestaan. En zijn we uitgelachen door een Duits stel omdat we aan het filmen waren.. Schijnbaar was dat erg hilarisch. (Oke waarschijnlijk zou ik hetzelfde hebben gedaan als er iemand dom in een camera stond te ouwehoeren) Toch scheen achteraf 2,5 uur wachten nog mee te vallen. Toen wij bijna aan de beurt waren was de rij bijna dubbel zo lang geworden. Maar toch dacht ik daar anders over. Na een half uur  moest ik namelijk al plassen. En tegen de tijd dat ik bovenop de Eiffeltoren stond was het bijna niet meer te houden. Maarja, toch doorbijten want wou nog wel rondkijken en foto’s maken. L. zal ondertussen al wel niet goed van me geworden zijn, want ik klaagde steen en been over mijn ondertussen zeer pijnlijke blaas.

Helaas was de derde verdieping van de Eiffeltoren gesloten vanwege harde wind. En dat merkte wij op de tweede verdieping ook al. Maar misschien maar goed ook, want de tweede verdieping was al hoog genoeg.

Het uitzicht was echt fantastisch. Je kon heel de stad overzien en dan besef je eigenlijk pas hoe ontzettend groot Parijs eigenlijk is. L. had in de verte de Arc de Triomphe al zien staan. Na wat foto´s te hebben gemaakt van elkaar ook nog een Japanner gevraagd of die een foto van ons samen wilde maken. De man had toch dezelfde camera als mij bij dus dat leek mij wel lekker makkelijk.

Toen moest ik toch echt naar de wc. De mevrouw in de lift vertelde ons dat er een op de eerste verdieping zat. We vonden er daar inderdaad een in een heel chique restaurant waar we niet naar binnen mochten. Vermoedelijk zagen we er uit als arme sloebers. Na nog ongeveer een rondje gerend te hebben over de eerste etage snel de lift naar beneden gepakt en heel snel daar de wc opgezocht. Natuurlijk moesten we nog een tijd in de rij staan waar we nog een gesprekje hadden met een heel vriendelijke Nederlandse vrouw. En toen konden we eindelijk naar de wc. Halleluja wat een opluchting was dat. Mijn blaas is nog nooit zo op de proef gesteld als die dag op de Eiffeltoren. Dat ga ik later aan mijn kleinkinderen vertellen. Dan vragen ze Oma wat deed u op de Eiffeltoren, en dan kan ik ze vol trots vertellen dat ik samen  met L. al rondjes rennend op zoek naar de wc was. Mooi verhaal toch weer.

Blij dat er geen gênante situaties waren gebeurd door een overvolle blaas zette wij weer koers richting de Seine. Waar we een veel te duur broodje kochten wat de eerste twee happen heerlijk was maar daarna eigenlijk veel te vet smaakte. Na nog even gezeten te hebben op een groenstrook nog wat laatste foto’s gemaakt van ons bij de Eiffeltoren zijn we richting het Cité de l’Architecture gelopen. Dat is dat gebouw tegenover de Eiffeltoren met al die fonteinen enzo.

Vooral de fonteinen vonden wij leuk. Toen we aankwamen viel ons al snel iets op. Er zwommen mensen in de bassins. En ze zwommen niet alleen ze waren ook nog eens poedelnaakt. Goed het was erg warm die dag. Maar toch he… Maar ik zou ik niet zijn als daar niet wat foto’s van gemaakt zouden worden. En even later kwam ik zeiknat terug bij de plek waar L. stond. Ik had weer het geluk, op het moment dat ik foto’s aan het maken was gingen de water kanonnen aan en het water werd door de wind naar mij geblazen.

Toen zijn we maar doorgelopen naar het Metrostation om via een tussenstop bij het hotel weer naar Quartier Latin te gaan voor het avondeten. Deze keer wel gewapend met een camera heeft L. haar schilderijtjes gekocht en hebben we een rondje gelopen door de wijk. De Notre Dame hebben we nog eens gezien in het avondzonnetje.

DSC_5936

Toen zijn we maar weer rechtsomkeert gegaan naar een restaurantje tegenover waar we die vorige avond gegeten hadden. Het begon al goed gezien het restaurantje de twijfelachtige naam “Poissons”droeg. Geen idee wat het in het Frans betekend. Maar wij vonden het erg lollig. Helaas bleken ze hun naam eer aan te doen want het eten was zo ontzettend slecht dat het gewoon hilarisch werd. Groenten konden er niet vanaf, vriendelijke bediening was er ook al niet en de borden werden zo ongeveer op tafel gegooid. Klagen lukte ons toch  niet gezien ik besloten had dat de Franse taal mijn ding niet is. Je kunt er om gaan huilen of je kunt er om gaan lachen. Wij besloten er om te lachen en hadden al snel de slappe lach waarop de bediening ons steeds kwader aan ging kijken. Om niet zo´n akkefietje als de vorige dag met de fooi te krijgen hebben we precies gepast betaald. Want een fooi hadden ze daar echt niet verdiend. Toen we weg gingen was de bediening ons nog steeds kwaad aan het aankijken.

Wij hadden nog steeds last van de slappe lach en liepen naar het souvenirwinkeltje waar we de vorige dag ook al die ontzettend leuke boxershorts voor onze vriendjes hadden gekocht. We moesten er nog iets bij hebben. Maar L. kwam er op dat moment achter dat haar schilderijtjes nog bij het restaurantje lagen. Ik ben nog nooit zo snel een winkel uitgesleurd. Het moet er vrij stom uitgezien hebben. Twee mensen met de slappe lach die proberen te rennen. Toen we En dan man van het souvenirwinkeltje moet wel gedacht hebben dat we wat gestolen hadden. Gelukkig lagen haar schilderijtjes er nog.

Toen maar terug gegaan naar het souvenirswinkeltje en daar in het Engels uitgelegd wat er aan de hand was. Hoera hij sprak nog Engels ook. N iet gewend van die Fransozen. Voor mijn ouders enzo had ik kleine eiffeltorentjes gekocht en voor mezelf een Eiffeltoren op een voetje. L. Had voor haar vriend een sleutelhanger meegenomen die ook nog een opener is (En ook zo kwam ik er in de trein achter een nagelknippertje, dat is ontzettend handig. Dan sta je ergens en je denkt goh mijn nagels zijn wel erg lang. Dan pak je je sleutelbos en je kunt je nagels knippen. Nou dat is handig toch!)

Ik had een beetje mijn zinnen gezet op de Eiffeltoren bij nacht. Gelukkig was L. lief voor mij en gingen we er nog even naartoe. Dat leek mij zo tof om die Eiffeltoren helemaal verlicht te zien. Na een ingewikkeld stuk met de metro waarin we veel moesten overstappen en een eindje lopen kwamen we weer bij de Eiffeltoren aan. We raakte nog in een gesprek met een stelletje wat nu in Engeland woont maar origineel uit Zuid-Afrika komt. Wij konden dus gewoon in het Nederlands praten en hun in het Zuid-Afrikaans en we verstonden elkaar prima. Als je elkaar helpt met wat woorden kom je er prima uit. Zouden meer mensen moeten doen… bijvoorbeeld in Frankrijk.

Ik had alleen mijn 35mm lens meegenomen voor de camera omdat die wat lichtsterker is. Uiteindelijk veel spijt van gehad omdat ik eigenlijk de 18 mm nodig had om de Eiffeltoren er goed om te krijgen. Om 12 uur begonnen er allemaal lampjes te knipperen helaas stonden we op dat moment te dichtbij om er een foto van te maken met mijn camera. Het was heel erg vet om de Eiffeltoren ook verlicht te zien. En ben blij dat we gegaan zijn. Al ben ik niet zo’n fan van in de avond laat met de metro terug moeten.

Na een tijdje zijn we maar terug gelopen naar de metro want we hadden geen idee tot hoe laat die reed en als we een ding niet wouden was de laatste metro missen. OP de hotelkamer hebben we nog behoorlijk wat Bacardi Lemon op en zijn we uiteindelijk rond een uur of vier maar gaan slapen want de volgende dag zou onze laatste dag zijn en stond onze wekker alweer om negen uur.

Posted in vakantie

Parijs 8 t/m 11 Augustus 2013 – Dag 2

No Comments »

augustus 9th, 2013 Posted 12:05

De wekker ging weer vroeg want ze ontbijten best vroeg in het hotel. Lichtelijk gebroken komen we uit bed. Want we waren nog niet helemaal gewend aan elkaar in een kamer en aan de bedden.

Beneden krijgen we ontbijt en dat beviel ons heel goed. Stokbrood, croissant, chocoladebroodje en veel keuze van beleg. Dat lusten wij wel.

Na het ontbijt even snel aankleden opmaken.. naja snel.. we blijven vrouwen natuurlijk. Vandaag zouden we veel gaan bekijken hadden we onszelf beloofd. Als eerste stond de Notre Dame op het programma. Vooral L. was hier erg benieuwd naar. Gewapend met camera en camcorder gingen we op pad. De Notre Dame was snel gevonden. Wat jammer  dat ze een soort podium  ervoor hebben neergezet. Daardoor krijg je hem nooit helemaal op de foto.

Die kerk is groot! Je moest best dichtbij staan om hem er helemaal op te kunnen zetten in verband met dat podium. En dat lukte met de 18mm lens eigenlijk maar net. Of voor het goed eigenlijk net niet.

We zijn naar de achterkant gelopen en hebben daar ook nog wat foto’s gemaakt en ook de camcorder kwam weer goed van pas. Vanaf de Notre Dame zijn wij een stuk langs de Seine gaan lopen.

Onderweg kwamen we opeens brug de l’Archevêché tegen. Dat is een brug waar verliefde stelletjes een slotje aanhangen met de datum en hun namen. Echt heel die brug hangt  ram en ramvol. Erg leuk om te zien. Linda en ik wouden eigenlijk ook nog een slotje ophangen, we zijn dan wel geen stelletje maar gewoon op de vriendschap dan maar. Helaas waren we een slotje vergeten mee te nemen en vonden we die goedkope slotjes die je daar kunt kopen een beetje mweh.

Vanuit daar zijn we doorgelopen naar het Louvre, Dat is een groot gebouw.. En we zijn niet eens binnen geweest. We hebben een foto gemaakt van de glazen pyramides.

Wel dachten we ook het Arc de Triomphe gevonden te hebben. Maar wij zijn ergens diep van binnen ontzettend blond want dat was natuurlijk niet het Arc de Triomphe. Ergens vond ik het ook al vreemd. Had het groter verwacht en vooral waar is die oh zo drukke rotonde dan waar mensen het altijd over hadden. Wat we uiteindelijk hadden gevonden was het Arc de Triomphe du Carrousel. Goed he het lijkt erop.

Bij het Louvre hebben we nog een stuk door het park gelopen om daarna de metro te pakken naar de Champs-Élysées. Die konden we mooi een stukje aflopen om naar de echte Arc de Triomphe te gaan.

De Arc de Triomphe zie je vanuit de verte al staan en ja die is inderdaad wel wat groter dan de Arc de Triomphe du Carrousel.

De rotonde is druk en ik probeer wat foto’s te maken zonder verkeer erop. Dat is zwaar gelukt. Nu nog een paar met verkeerd dat is niet zo moeilijk want dat rijd daar genoeg. We twijfelen even om de rotonde over te steken maar we vinden het allemaal maar een beetje link. Schijnbaar ligt er ook nog ergens een tunnel ofzo. Maar die hebben wij niet gezien. Wat de Arc de Triomphe betreft zijn wij schijnbaar niet de grootste lichten.

Na een tijdje op een bankje te hebben gezeten een beetje mensjes kijken en de Arc de Triomphe bekeken te hebben pakken we de metro terug naar ons hotel. Want we willen nog even onze spullen naar de kamer gaan brengen voor we gaan eten in de wijk quartier latin.

De wijk quartier latin is nog best een eindje met de metro vanaf ons hotel. Maar dat m aakt niet uit. Als we uit het metro station komen zien we dat we weer in de buurt zijn van de Notre Dame en zien we leuke verlichte bruggetjes van de Seine. Natuurlijk op dat moment geen camera bij me maar besluit in mijn hoofd al nog wel een avond terug te willen om een foto te maken.

L. ontdekt al snel een kunstenaar die met spuitbussen kunstwerkjes van watervallen en zonsondergangen maakt. Na een tijdje te hebben gekeken besluiten we eerst even verder te kijken, te eten en daarna te kijken of er iets voor haar tussenzit. Onderweg komen we inderdaad nog meer van die kunstenaars tegen en nog meer kunstenaars die van alles en nog wat maken. L. besluit nog niks te kopen maar er nog even over na te denken dus gaan we eerst even eten.

Eten bleek inderdaad niet duur te zijn voor vijftien euro hadden we per persoon een voor, hoofd en nagerecht. We warne erg benieuwd wat we dan precies zouden krijgen. Het eten bleek best nog wel lekker te zijn en voor vijftien euro mochten we zeker niet klagen. Wel duurde het even voor ze begrepen dat ik ze geen twintig euro fooi wou geven maar dat ik toch echt mijn wisselgeld wou.. Fooi is prima, maar dan bepaal ik nog altijd zelf hoeveel.

Toen zijn we maar eens verder de straat in gelopen en ontdekte allerlei winkeltjes. Voornamelijk souvernirwinkeltjes. Maar ook die hadden we nog niet.

Na een beetje rondgesnuffeld te hebben lopen we een vrij grote souvenirwinkel in.  Al snel valt ons oog op hele leuke, ontzettend foute, schattige boxershorts. Kijk het ideale cadeautje voor onze vriendjes al gevonden. (Iedere keer als ik vriendjes schrijf moet ik lachen gezien ze beide bijna twee meter lang zijn) we nemen allebij dezelfde met roze hartjes en eiffeltorentjes erop. Ja dat gaan ze vast leuk vinden.. Wij hebben er in ieder geval alvast hard om moeten lachen.

Na nog even te hebben staan genieten op een brug bij de Seine besluiten we maar om weer naar het hotel te gaan. Het wordt al laat en zo fijn lijkt het ons laat in de avond niet in de metro.

Na nog een borreltje te hebben gedaan gaan we weer lekker naar bed want het was een leuke maar vermoeiende dag.

Posted in vakantie

Parijs 8 t/m 11 Augustus 2013 – Dag 1

No Comments »

augustus 8th, 2013 Posted 07:38

Op donderdag 8 augustus vertrok ik met vriendin L. Naar Parijs toe. Met de trein eerst naar Rotterdam centraal om daar de Thalys naar Parijs te pakken.

De treinreis ging goed. Lekker rustig een beetje lezen, kletsen en de slappe lach hebben.

IMAG1563

Ik zat ondertussen al op tegen het moment dat we een metrokaartje voor meerdere dagen moesten kopen in Parijs bij Gare du Nord. We hadden al besloten dat ik het woord zou doen in Parijs. Maargoed gezien ik ook geen woord Frans heb gehad op school had ik mezelf een tijd terug een boekje “Frans, spreken en begrijpen”cadeau gedaan. Zo kon ik in Parijs toch met een zwaar Nederlands accent mijn icetea en metro kaartje bestellen. Want we weten allemaal dat die Fransozen niet zo heel handig zijn met andere talen.

Na de in mijn hoofd gestampte zinnetjes opgedreund te hebben bij de balie voor kaartjes konden wij heel blij constateren dat het gelukt was en dat we toch echt heel het weekend met de metro konden reizen.  Wij helemaal gelukkig onze metro opgezocht die ons met een overstap naar het hotel zou brengen. Of in ieder geval in de buurt van ons hotel.

Ja en daar sta je dan. Buiten in het zonnetje tussen de typische Parijse gebouwen met hun balkonnetjes. Waar is dat hotel van ons? Ik kijk op de kaart, kijk nog eens.. en nog eens.. En vraag me af waar we ergens op de kaart zijn.

Uiteindelijk het toch gevonden dus weer met goede moed verder richting ons hotel. Na eerst een tijd gelopen te hebben maar besloten eens naar de huisnummers te kijken. Oops verkeerde kant. Dus we draaien ons weer  om en bedenken ons dat we aan de andere kant van de straat moeten zijn. Na weer een stuk lopen was L. gelukkig wel wakker en vonden we ons hotel, aan de andere kant van de straat.

Helaas konden we nog niet in onze hotelkamer, maar we konden wel alvast onze spullen daar neerzetten. Toen zijn we maar lekker in het parkje voor ons hotel onze vriendjes en ouders gaan bellen. Een paar broodjes gingen er ondertussen ook wel in. Maar daarna  verveelde ik me al snel en ben toen L. gaan pesten met mijn videocamera waar ze meteen de rest van het weekend niet meer vanaf zou komen.

Al vrij snel konden we inchecken en dat hebben we dan ook maar meteen gedaan. Onze hotelkamer viel ons niet tegen. 2 bedden, een tv met alleen maar Franse zenders. Maar dat maakte niet uit daar hebben we ‘s avonds gewoon onze eigen verhalen op verzonnen, een badkamer met een bad en een douche en een wc die gelukkig niet in de badkamer zat.

De kamer beviel ons goed. Toen we uit het raampje keken zagen we dat we recht boven de plek zaten waar we net nog op de kaart stonden te kijken. Het metrostation ook gevonden en nog eens lekker dichtbij ook.

IMAG1565

Wij dachten nu gaat het beginnen, waar zullen we eerst eens naartoe gaan. Nou niets bleek minder waar want we kwamen er al snel achter dat L. haar portemonnee gestolen was.  Ja dat is mooi balen. Meteen de bank bellen, reisverzekering en er achter zien te komen waar het politiebureau is. Uiteraard wordt je bij de reisverzekering van het kastje naar de muur gestuurd, dus toen dat eenmaal geregeld was waren we alweer een flinke tijd verder. Heel fijn als je door de reisverzekering naar een nummer wordt doorverbonden wat de afwikkeling van zaken voor hun doet, maar dat bedrijf helemaal niks weet van een samenwerking met SNS bank. Zaakjes goed op orde daar….

Toen zijn we als een speer naar het politiebureau gegaan. En daar stond ik dan met mijn boekje, mijn tijd om te shinen in het vloeiend Frans. Nou vergeet het maar. Natuurlijk spraken ze bij de politie geen woord Engels. Ik probeerde het nog door zinnetjes aan te wijzen. Maar nee geen enkele medewerking hoefde we hier te verwachten. Godzijdank kwam er een andere agent binnen die ons met gebrekkig Engels probeerde te helpen. Na een hoop formulieren ingevuld te hebben konden we weer gaan. Ik was al lang blij dat we niet nog eens langs de ambassade hoefde.

Wij wouden onderhand weleens wat leuks gaan doen dus spullen in het hotel gelegd en op naar de Sacre-Coeur. Daar zaten we een paar straten vanaf namelijk. Oei dat waren veel trappen. Maar wel een leuke wandeling over de Montmartre, mooie uitzichtpunten en ons eerste zicht op de Eiffeltoren.

DSC_5537

De sfeer was erg gezellig in de straatjes en we hebben veel foto’s gemaakt van de uitzichten en de Sacre-Coeur. Uiteraard heb ik ook gefilmd omdat L. daar zo blij van wordt.

Toen was het toch echt wel tijd om iets te gaan eten. We moesten een beetje zuinig aan gaan doen vanwege het akkefietje van eerder die dag dus we besloten die avond niet uit eten te gaan maar een supermarkt te zoeken en daar iets lekkers te kopen. Na een tijdje zoeken naar een geschikt supermarktje hadden we lekkere toast, kruidenkaas, gerookte ham en een toetje gevonden. Dat viel niks tegen. En raad eens, ze hadden daar gewoon Strawberry Kiwi Fanta! Die is echt zo ontzettend lekker en heb ik voor het eerst op in Londen. In Nederland niet te krijgen. Heb zelfs Fanta al eens aangeschreven met de vraag of het ook naar Nederland komt. Maar helaas, zover ze dat nu konden zien ging dat niet gebeuren. Erg jammer hoor. Ik had me al voorgenomen er wat van mee naar huis te nemen. Een mooie plek om te gaan eten leek ons wel het parkje waar we eerder die dag ook al gezeten hadden.

Daarna zijn we maar lekker naar onze hotelkamer gegaan. Even douchen, drankje doen, chipje erbij, naar televisie kijken waar we niks van verstonden en daarna lekker slapen.

Posted in vakantie

Dag 6 Reisje Schotland/Engeland 07-09-2012

No Comments »

september 7th, 2012 Posted 00:21

Vandaag was de laatste dag. Als je bekeek hoe ik me gisteren voelde dan was het vandaag 100 keer beter. De nacht slaap in een echt bed had me dus goed gedaan. Na uitgecheckt te hebben in het hotel zijn  we lekker wezen ontbijten bij een zaakje in Paddington. A en mijn vriend hadden een English breakfast en F en ik gingen voor de fruit met Yoghurt. Lekker vitaminen eten, dat kon mijn lijf goed gebruiken.

Na heerlijk gegeten te hebben zijn we onze spullen in de auto gaan leggen en gingen we een speed bezoek aan de highlights van Londen doen. F was namelijk nog nooit in Londen geweest en sommige dingen moet je dan gewoon gezien hebben. We zijn naar Platfor 9 3/4, de Big Ben, London Eye, Tower of London en de Tower bridge gegaan. Het was letterlijk een speed bezoek want daarna moesten we alweer snel naar de auto want we moesten onze boot halen naar huis.

Foto’s Londen

We moesten een flink gedeelte door Londen en kwamen tijdens onze rit ook nog langst verschillende plekken waar onderdelen van op dat moment de Paralympics bezig waren. Dat maakte Londen nog drukker dan het normaal al is. Na een flinke rit kwamen we aan in Dover, we waren iets te vroeg maar zo konden we nog mooi even wat eten voordat we de boot op moesten. F moest ook nog wat hebben voor zichzelf als aandenken dus die besloot een mooie mok met de Engelse vlag te kopen na een flinke tijd doorgebracht te hebben in de souvenirshop.

Toen we uiteindelijk op de boot waren begon de zon ook langzaam te zakken. Dat beloofde een zonsondergang te worden vanaf de boot. Daar hadden we stiekem al op gehoopt omdat we de zonsopkomst ook vanaf de boot hebben gezien. De zonsondergang was weer erg mooi en we hebben weer flink wat foto’s genomen. We vroegen ons in eerste instantie af waarom er aan de onderkant van de zon een rand af was. maar na een tijd (Ja sorry we waren moe dus erg traag van begrip) begon het ons te dagen. Dat was natuurlijk Engeland. Na nog flink wat foto’s een laatste groet aan Engeland en toen moesten we alweer richting onze auto. Op naar huis. Lekker naar bed toe en morgen zo snel mogelijk Loebesje ophalen die ik natuurlijk wel gemist had.

Foto’s boot

Posted in vakantie

Dag 5 Reisje Schotland/Engeland Harry Potter studio 06-09-2012

5 Comments »

september 6th, 2012 Posted 18:54

Dit was voor mij echt het hoogtepunt van de reis. DE HARRY POTTER STUDIO!
Ik voelde me nog steeds beroerd maar met behulp van mijn grote vriend Ibubrophen en een flinke dosis enthousiasme sloeg ik me er wel doorheen. Ik was al de gehele dag in jubel stemming en was ontzettend benieuwd naar wat het nou precies zou zijn.

Je komt binnen in een grote zaal waar aan de muren allemaal hele grote foto’s van de acteurs en actrices hangen. Aan de zijkant had je de souvenirshop maar die zouden we voor het laatst bewaren. Wij moesten langs de balie want wij hadden het boek en een tour besteld.Voor de tour krijg je een ipod mee, waar in stukjes iedere keer iets over de studio en de films verteld worden. Tom Felton die Draco Malfoy (Malfidus) in de Harry Potter films speelt vertelde de stukjes in de tour. Op een leuke en humoristische wijze.

Daarna gingen we in de rij staan, die best nog wel snel ging. In de rij kom je langs Harry zijn bezemkast waar je in kunt kijken en meteen valt het op hoe gedetailleerd alles is.

Voor je echt door kon lopen werd je met zijn allen in een soort van bioscoopzaaltje gelaten waar Harry, Hermione (Hermelien) en Ron een praatje houden over de studio’s. (niet in real life natuurlijk, het is een opname) Na het praatje doen hun zogezegd de deuren van de grote zaal open en gaat het scherm omhoog. Op dat moment gaan inderdaad de echte deuren van de grote zaal open en kijk je zo de grote zaal in.

Dat is zo vet! Snel lopen we de grote zaal in waar de afdelingstafels staan en de tribune met de tafel waar de professoren van Hogwarts (Zweinstein) altijd zaten. Aan de kant en op de tribune staan paspoppen met kleding aan die de acteurs en actrices  tijdens de films droegen.
Ik heb mijn ogen uitgekeken!

Vanuit de grote zaal loop je door naar de volgende ruimte waar ontwerp modellen van Hogwarts staan. Ook staat het kunstwerk van het Yuleball er en zijn er wat rekken met pruiken en kleding van de acteurs/actrices. De grote toegangspoort om het terrein van Zweinstein op te komen staat er ook, die is echt enorm groot. Ik werd steeds en steeds enthousiaster!

Het volgende onderdeel zijn de kamers van Gryffindor (Griffoendor) eerst de leerlingenkamer die in het echt inieminie is. Maar zo leuk om eens te zien met al die schilderijen. de stoelen waar ze altijd zaten  en de open haard waar Harry gesprekken had met Sirius Black.

Daarna kwam de slaapzaal waar Harry en Ron sliepen. Erg leuk feitje is dat de bedden heel erg klein zijn. Bij de eerste films paste ze daar nog prima in. Bij de latere films moesten ze zich helemaal opkrullen omdat ze te groot waren voor de bedden.

Er was echt zoveel te zien, je hebt het kantoor van Dumbledore (Perkamentus) waar je ook een stukje in kunt lopen. Daar staat de kast met daarin herinneringen en de Hersenpan zijn bureau. Ontelbaar veel boeken en een grote telescoop die ook echt werkt, ontzettend veel werk in heeft gezeten en misschien 5 seconde in alle films te zien is geweest.

Her en der staan wat vitrines met allerlei attributen erin zoals dat gouden ei uit Harry Potter and the goblet of fire. (en de vuurbeker) en de Horcruxes

Tijdens de examens van Harry Potter zie je regelmatig het reusachtige klokwerk van Hogwarts. Ook dit grote gevaarte was te zien.

DSC_0288

 

In de Harry Potter films wordt veel gevlogen en gedaan. Dit doen ze voor een groen scherm. We konden het zijspan van Hagrid zien, het karretje van Gringrotts en de bezems.

Tegenover Dumbledore’s kantoor hebben ze het toverdranken lokaal. Heel mooi hoe ook hier weer op alle details is gelet met allerlei flessen met naamlabels erop, zelfs een lepel draaide in een ketel. Dit is stiekem wel een beetje mijn favoriet. Natuurlijk omdat het met mijn favoriete personage Professor Severus Snape te maken heeft.

Naast het Toverdranken lokaal staat de keuken van het Weasley (Wemel) gezin. Erg leuk hoe huiselijk dit gemaakt is en leuke details zijn het bewegende mes wat aan het snijden is op een plank, de lepel die roert in een pan en een afwasborstel die zelf de afwas doet Ondertussen wordt er zelfs nog een sjaal gebreid.

Naast de wemel keuken staat de hut van Hagrid. Hier hangt het helemaal vol met Hagrid dingen. Grote ketels pannen, mokken en Fang (Muil) staat er ook.

Na dit hebben we een foto van ons laten maken in een Hogwarts uniform op een bezem en een foto in de Ford Anglia die rondvliegt. erg leuk! Die komen ingelijst aan de muur.

Zodra je de hoek om gaat zie je een heel groot standbeeld staan namelijk het standbeeld wat bij het Ministry of Magic (Ministerie van Toverkunst) staat. En dan bedoel ik niet die met de elven maar die met de tekst “Magic is might”  Ook is te zien in het standbeeld hoe Muggle’s (Dreuzels) geplet worden tussen het standbeeld.. Wel een beetje creepy.

Aan de muren hangen lijsten met de sluipwegwijzer (Marauders map) de Kibbelaar (Quibler), huiswerkopdrachten en de Ochtendprofeet (Daily Prophet)  Ook hier is het weer heel opvallend hoeveel aandacht er aan de kleinste details is gegeven. De huiswerk vragen zijn ook echte vragen,de Kibbelaar (Quibler) is een compleet uitgewerkt tijdschrift en de kranten zijn ook echte kranten vol met newsitems.

Langs de andere muur staan openhaarden die toegang geven tot het ministerie van Toverkunst en op het hoekje is jawel het kantoortje van Dorothea Omber (Dolores Umbridge) inclusief weerzinwekkende kleedjes en roze schaaltjes met kittens aan de muur.

Vanaf daar loop je naar buiten een pleintje op. Hier kun je butterbeer (boterbier) kopen. Maar je kunt ook op de foto in en op het zijspan van Hagrid. (dit hebben wij uiteraard gedaan) Ook staat hier de collectebus waar je ook een kijkje binnenin kunt nemen.

Aan de overkant van het plein staat het huis van de Dursleys (Duffelingen) Hier kun je niet naar binnen maar je kunt het wel van de buitenkant bekijken. Dit huis is nagebouwd van een bestaand huis die ze gebruikte voor de opnames. Het echte huis staat in Picket Post Close, Winkfield, Bracknell.

Naast het huis van de Dursleys staat het huis waar Harry met zijn ouders woonde en waar zijn ouders vermoord zijn door Voldemort. Oftewel de plek waar het allemaal begon.

 

Tegenover de huizen staat debrug waarop Neville (Marcel) weg vluchtte voor de dooddoeners en aanhang  in de laatste film bij de slag om Hogwarts.

Vanaf het plein loop je een ander gebouw in. Daar staan allemaal maskers van de Goblins. Eigenlijk staan er gewoon een hoop hoofden op een rij.

In de volgende “kamer”staan de poppen van Hermione, Harry, Katie Bell, Dumbledore,  Dobby. Kreacher, Hagrid en Fred of George. De pop van Hermione is gebruikt in de film Harry Potter and the goblet of fire. In de scene waar ze samen met het zusje van Fleur Delacour en Cho Chang onderwater “gered” moeten worden door de kampioenen.
De pop van Katie Bell is gebruikt in Harry Potter and the halfblood Prince. Waar zij vervloekt werd door de halsketting die ze onder invloed van de Imperius curse aan professor Dumbledore moest geven.
De pop van Dumbledoor is vermoedelijk gebruikt in de film Harry Potter and the halfblood Prince, voor de scene waarin Severus Snape hem vermoord met de Avada Kedavra en hij naar beneden valt van de toren.
De pop van Dobby is denk ik gebruikt in Harry Potter and the deathly hallows part 1. Alleen volgens mij zijn alle beelden van Dobby computer beelden dus ik weet niet zeker of hij daarvoor gebruikt is. Maar als hij al gebruikt is, is het voor het moment waarop ze op het strand staan bij Shell Cottage en Dobby dood gaat door het mes wat door Bellatrix Lestrange is gegooid.
Waar de poppen van Kreacher, Hagrid en Fred of George voor waren weet ik niet.

In een vitrine met spullen hebben ze ook het Monsterlijke monsterboek. Die echt beweegt en happende bewegingen maakt. De riem van Harry ligt er bij maar die zal niet veel meer helpen.

Als laatste in deze ruimte hebben we Buckbeak (Scheurbek) Het is zo ontzettend vet hoe ze dat gemaakt hebben. In een schermpje ernaast laten ze ook zien hoe hij gemaakt is. De kop van Buckbeak beweegt ook de hele tijd.

Als je doorloopt sta je opeens op de Diagon Alley (Wegisweg) Mijn hart maakte even een sprongetje en ik voelde me als een kind die jarig is. Dat was zo vet! (Ik weet het ik blijf dat maar zeggen) Alle winkels en de Gringrotts waren er gewoon. Even waan je je echt in die tovernaarswereld.

Vanaf de Wegisweg  Loop je door naar een ruimte vol met maquette’s van Zweinstein, tekeningen en schilderijen. Om vervolgens uit te komen bij het meest fantastische van heel de studio. Een levensgroot model van Zweinstein. Dit model is ontzettend gedetailleerd omdat alle shots die je van Zweinstein ziet gemaakt zijn van dit model. Echt ontzettend gaaf en mooi! Een medewerker waar we mee aan de praat raakte wist ons te vertellen dat een week eerder Jason Isaacs met zijn gezin nog langs was geweest bij de studio’s compleet vermomd. Dit was echt de klapper van heel het bezoek aan de studio’s.

DSC_0528

DSC_0591

Nadat je je een uur hebt staan vergapen aan Zweinstein (en echt dat doe je) loop je door naar een kamer die vol met toverstokken doosjes ligt. Op ieder doosje is een labeltje geplakt met de namen van alle mensen die mee hebben Ook stond daar een hele vriendelijke man die gewerkt aan het maken van de films. En dat zijn echt heel veel doosjes dus heel erg veel mensen. Al snel had ik het doosje met de naam van Alan Rickman gevonden en die heb ik natuurlijk op de foto gezet. Daar raakte weer in een gesprek met een medewerker verzeild waar we lang mee hebben gepraat over Alan Rickman en hoe een goede acteur hij wel niet is.

Na een gezellig gesprekje zijn we doorgelopen naar de souvenirwinkel en heb ik daar een slytherin sjaal eneen marauders mok mok gekocht. Mijn vriend heeft de Maraudersmap gekocht en die gaan we inlijsten en ergens in huis aan de muur hangen.

Later heb ik van F. het Zwadderich schooluniform voor mijn verjaardag gekregen en van A. de toverstok van Snape.

En ik weet zeker. Ik moet nog eens terug. Want er is zoveel te zien gewoon de helft weer vergeten bent tegen de tijd dat je buiten staat.

Posted in vakantie

about.. Everything is proudly powered by WordPress 4.4.1 | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Theme & Graphic by Minmin